Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Rottene kom med Connery

Sean Connery er saksøkt for 30 millioner dollar. Naboen i New York hevder at skuespilleren har ødelagt familiens liv.

NEW YORK (Dagbladet): Sean Connery, som fortsatt regnes som den egentlige James Bond - den hemmelige agenten med rett til å drepe, må nå møte i retten. Han er i en ellevill nabokrangel.

Sammen med familien bor den kjente skuespilleren i et lite «townhouse» på eksklusive Upper East Side på Manhattan.

Connery og kona har de to øverste etasjene i huset. I de fire første etasjene bor øyelegen Burton Sultan med kone og datter.

Øyelegen har sett seg virkelig lei på Connery. Og i søksmålet som er levert til domstolen i New York, karakteriserer han filmhelten som en slags virkelighetens «Dr. Jekyll and Mr. Hyde».

Sultan mener Connery prøver å tvinge ham og familien ut av den eksklusive boligen.

Rotteinvasjon

I rettsdokumentene hevder doktoren at det har vært kontinuerlig bråk etter at Sean Connery kjøpte de to øverste etasjene. Siden sommeren 2001 skal boligen ha vært under renovering.

Connerys oppussing er angivelig skyld i vond lukt, vannlekkasjer og en rotteinvasjon.

74 år gamle Sean Connery skal også plage naboene med å spille høy musikk til alle døgnets tider. Og det heter i søksmålet at skuespilleren og kona tramper i gulvet for å irritere naboen.

Filmhelten skal også ha smelt døra i ansiktet til naboens datter, da hun klaget på bråk.

Skylder penger

Connery ble verdensberømt i rollen som agent 007. I fjor ble han rangert som nummer 13 av verdens største skuespillere over 50 år av et britisk magasin.

Familien Sultan hevder at Connery også har gitt blanke i å betale sin del av fellesutgiftene til huset. Sultan mener skuespilleren skylder 15 747 dollar (om lag 100 000 kroner) og at Connery ikke betaler for å plage ham.

Sultan krever 30 millioner dollar (om lag 190 millioner kroner) i oppreisning og erstatning av Connery.

I stevningen er det også vedlagt et brev fra Connerys advokat, Robert P. Lynn, hvor det heter:

-  Hvis vi binder ham (Sultan, red.anm.) opp i flere søksmål, vil han forhåpentligvis permanent roe seg ned, eller det kan drive ham ut av bygningen.

KRANGLER: Sean Connery krangler med naboen og blir anklaget for å være en slags virkelighetens «Dr. Jekyll and Mr. Hyde».