Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rotter på rømmen

Den som er ute etter dempet moro for sine barn, bør holde seg unna «Rugratsfilmen,» en særs støyende tegnefilm om fire bleiebarn og en egoistisk baby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Rugrats» er et fenomen, og et digert et, i USA, der TV-serien har millioner av seere ukentlig _ først og fremst i aldersgruppen opp til en ti år. Her ses begivenhetene fra gulvhøyde, der våre små venner kravler foretaksomme rundt. Formodentlig kommer navnet fra dette lave utgangspunkt, «tepperottene,» rett og slett.

Hovedfigurene er fire munnrappe småttiser. I filmen får en av dem, Tommy, en bror, et plagsomt vesen. Han bør bringes tilbake til sykehuset, men det går ikke bedre enn at alle sammen roter seg bort. En bataljon politisk korrekte foreldre og USAs samlede skandalepresse ligger dermed på hjul etter de forsvunne.

Handlingen er relativt tynn i «Rugratsfilmen,» med mange løst sammenknyttede episoder og innfall av det velkjente slaget. Men de er nå litt søte, innimellom. Det hagler med satiriske spark til media, reklame og andre samfunnsfenomener.

Kan sikkert more amerikaniserte smårollinger. Pass bare på ørene.