Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Rovdyr»-regissøren lager norsk varulvfilm

Utdrikningslag går skeis.

SKREKK-VANT: Regissør Patrik Syversen er vel bevandret i skrekksjangeren fra før. Kjipingen over er hentet fra 2010-filmen «Prowl». Foto: Ivan Rios/Euforia Film og skjermdump
SKREKK-VANT: Regissør Patrik Syversen er vel bevandret i skrekksjangeren fra før. Kjipingen over er hentet fra 2010-filmen «Prowl». Foto: Ivan Rios/Euforia Film og skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): Vi har ikke vært bortskjemt med varulvfilmer lagt til Norge, men hårete forvandlinger fra tobeint til firbeint er akkurat det regissør Patrik Syversens neste prosjekt «Party Animal» skal dreie seg om.

Det var Variety som først meldte om filmen, som skal produseres av danske Profile Pictures.

- Dette er en norsk-dansk film som foregår på den norske landsbygda, så appellen vil være veldig sterk i Norge. Vi planlegger å produsere den parallellt på engelsk, siden fortellingen har en sterk universell appell og lett kan fungere internasjonalt, sier Jacob Jarek, grunnlegger av Profile Pictures, til Variety.

Utdrikningslag
På selskapets nettside kan man lese følgende beskrivelse av handlingen:

En desillusjonert ung mann arrangerer et utdrikningslag for bestevennen på et avstengt sted, men må kjempe for livet når det viser seg at brudgommen er en varulv.

Fordi filmen er i en tidlig fase ønsker ikke Syversen selv å utdype noe særlig til Filter, men sier:

- Det er et prosjekt i utvikling som vi har holdt på med en stund, som vi har stor tro på.

Dette er ikke første gang Syversen befinner seg i skrekksjangeren - både den hjemmeavlede debuten «Rovdyr» fra 2008 og amerikanske «Prowl» fra 2010 var temmelig blodige affærer.

De siste årene har han regissert TV-serien «Hellfjord» og spillefilmene «Exteriors» og «Hjelp, vi er i filmbransjen».

Thriller lagt på is
Syversens neste film skulle egentlig være «Skinndød», en thriller med Kristoffer Joner i hovedrollen, basert på Thomas Engers bestselgende romanserie om journalisten Henning Juul.

- Målet er å lage en film som føles ekte og ukonstruert, samtidig som den følger sjangerrammene, sa Syversen da han pratet med Filter om prosjektet i fjor.

Imidlertid er filmatiseringen foreløpig lagt på is etter at en NFI-søknad om markedsstøtte ikke gikk gjennom i april.

- Vi prøver å finne finansiering til prosjektet, sier Karin Julsrud i produksjonsselskapet 4 1/2 til Filter om nåværende status.

Hele Norges coronakart