Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Røverhistorie fra Aker Brygge

50-årsfeiringen i St. Tropez er så gjennomført smakløs at den sikkert har rot i virkeligheten.

FINANSTRØBBEL: Odd Harald Hauges roman «I tyvenes tid» er lagt til finansmiljøet rundt Aker Brygge. Foto: Steinar Buholm
FINANSTRØBBEL: Odd Harald Hauges roman «I tyvenes tid» er lagt til finansmiljøet rundt Aker Brygge. Foto: Steinar Buholm Vis mer

||| BOK: De færreste ville vel takket nei hvis en god venn ba dem gjøre dem en tjeneste — mot å få åtti milioner kroner som takk for hjelpen. Og det gjør da heller ikke en ellers så prektig finansjournalist i Odd Harald Hauges debutroman.

Gruvedrift
Pengene sitter løst i denne jevnt over underholdende røverhistorien, og det flommer også over av dyre viner og lekker mat. Beskrivelsen av hvordan en investor feirer 50-årsdagen sin i løpet av en helg i San Tropez er for god til å være sann, men feiringen er så gjennomført smakløs at hendelsen ganske sikkert har rot i virkeligheten. Den er for øvrig med bare som krydder i en ellers ganske actionfylt og spennende bok.

Anders Alme er aksjemekler i superklassen i et firma med kontor på Aker Brygge. Han har fått besøk av to karer fra Island, som vil selge et milliardprosjekt på Grønland. Det dreier seg om et gruveselskap som ikke er i drift ennå, men som har gjort et enormt funn av både uran og diverse sjeldne metaller.

Milliarder
Men for å starte driften trenges det penger, to milliarder for å være nøyaktig, og de pengene vil islendingene at Anders Alme henter inn.

Anders vil ha sin journalistvenn Lars Lande med i et selskap som skal investere fem millioner i gruvedriften, for så å hente ut en gevinst i hundremillionersklassen. Fristende og uetisk, men Lars lar seg lokke utpå, og reiser til Kypros for å stifte selskapet. Og så baller det på seg, og snart sitter de to kumpanene i trøbbel til langt over lommeboka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media