Røverhistorie fra Aker Brygge

50-årsfeiringen i St. Tropez er så gjennomført smakløs at den sikkert har rot i virkeligheten.

FINANSTRØBBEL: Odd Harald Hauges roman «I tyvenes tid» er lagt til finansmiljøet rundt Aker Brygge. Foto: Steinar Buholm
FINANSTRØBBEL: Odd Harald Hauges roman «I tyvenes tid» er lagt til finansmiljøet rundt Aker Brygge. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: De færreste ville vel takket nei hvis en god venn ba dem gjøre dem en tjeneste — mot å få åtti milioner kroner som takk for hjelpen. Og det gjør da heller ikke en ellers så prektig finansjournalist i Odd Harald Hauges debutroman.

GruvedriftPengene sitter løst i denne jevnt over underholdende røverhistorien, og det flommer også over av dyre viner og lekker mat. Beskrivelsen av hvordan en investor feirer 50-årsdagen sin i løpet av en helg i San Tropez er for god til å være sann, men feiringen er så gjennomført smakløs at hendelsen ganske sikkert har rot i virkeligheten. Den er for øvrig med bare som krydder i en ellers ganske actionfylt og spennende bok.

Anders Alme er aksjemekler i superklassen i et firma med kontor på Aker Brygge. Han har fått besøk av to karer fra Island, som vil selge et milliardprosjekt på Grønland. Det dreier seg om et gruveselskap som ikke er i drift ennå, men som har gjort et enormt funn av både uran og diverse sjeldne metaller.

MilliarderMen for å starte driften trenges det penger, to milliarder for å være nøyaktig, og de pengene vil islendingene at Anders Alme henter inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer