Rowling: Dette skjer med Potter-figurene

Etter siste boka. NB: Avsløringer!

(Dagbladet.no): Har du lest «Harry Potter and the Deathly Hallows» og lurer på hva som skjer med de overlevende hovedpersonene etter Rowling slutter å skrive om dem? Hva blir de når de blir store? Hvem gifter seg med hvem?

Du er ikke den eneste. Rowling røper litt mot slutten av boka, men ikke alt. Men selv om hun, med unntak av et oppslagsverk, mest sannsynlig ikke kommer til å skrive flere bøker om Harry Potter-universet, har hun tenkt ut mye, mye mer om karakterene enn det som kommer fram i bøkene. I går lettet hun litt på trykket i et nettmøte med fansen hos forlaget Bloomsbury.

NB: Resten av denne artikkelen inneholder store spoilere, det vil si at vi røper hvem som overlever og hvem som ikke gjør det i den siste Potter-boka. Dersom du ennå ikke har lest boka og ikke ønsker å vite det, bør du ikke lese videre.

- Deilig å kunne snakke

I nettmøtet fortalte hun om hvor fantastisk hun syntes det var å kunne snakke om alt hun hadde holdt hemmelig i ti år, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg har sett fram til det så lenge, fortalte hun.

 • Bloomsbury legger snart ut et referat fra nettmøtet på hjemmesiden sin.

  Rowling fortalte også at historien om de tre regaliene, eller «the hallows» (det er foreløpig uvisst hva de blir kalt i den norske oversettelsen», er inspirert av «The Pardoner’s Tale». Dette er en av Chaucers berømte «Canterbury Tales», og handler om død og grådighet.

  Men: Hva skjer så med karakterene? I epilogen til den siste boka forteller Rowling at Harry gifter seg med Gulla (Ginny Weasley) og får barna James, Lily og Albus Severus (Oppkalt etter foreldrene, samt Albus Humlesnurr (Dumbledore) og Severus Slur (Snape).). Ronny gifter seg med Hermine og får barna Rose og Hugo, mens Nilus Langballe (Neville Longbottom) blir lærer i urtologi på Galtvort. Teddy Lupus, som i epilogen har blitt 19 år, har dessuten begynt å flørte med Victoire Wiltersen, tilsynelatende datteren til Rulle Wiltersen (Bill Weasley) og Fleur Delacour.


  I nettmøtet fortalte hun mer:


  Blir svartspaner
 • Harry, som alltid har drømt om å bli en svartspaner (auror) og kjempe mot mørke trollmenn, blir sjef for svartspaner-avdelingen i det nye magidepartementet, hvor vennen Nestor Bindebolt (Kingsley Shacklebolt) er magiminister.

 • Hans kone, Gulla (Ginny), får kontrakt med Holyhead Harpies, det kjente rumpeldunk-laget for kvinner. Etter hvert som hun får barn med Harry, legger hun sopelimen på hylla og blir rumpeldunk-reporter i avisa Aftenprofeten.

 • Ronny Wiltersen går sammen med broren Frank (George) om å drive den svært suksessfulle moro-butikken hans, «Wiltersens værste».

 • Hans kone, Hermine, fortsetter å kjempe for rettighetene til undertrykte magiske vesener, og begynner å jobbe i magidepartementets avdeling for oppsyn og kontroll med magiske vesener. Etter hvert begynner hun i avdelingen for magisk justis.

 • Lulla Lunekjær (Luna Lovegood) får vi ikke vite noe om i epilogen til den siste boka. Men i nettmøtet forteller Rowling at hun ender opp som en berømt naturforsker innenfor det magiske samfunnet. Hun gifter seg dessuten med barnebarnet til Salamander Fisle (Newt Scamander), den tilsvarende berømte naturforskeren og forfatteren av boka «Fabeldyr og hvor de er å finne».

  Og til sist: Hvilken sang spilte de i begravelsen til Dumbledore, spurte en Potter-leser.
  - Selvfølgelig «I did it my way» med Frank Sinatra, svarte Rowling.


  To nye bøker
  J.K. Rowling sa forrige uke til USA Today at hun allerede har begynt på to nye bokprosjekter, vel å merke ikke om Harry Potter. Det dreier seg om én barnebok og én voksenbok.

  - Selvfølgelig vil jeg aldri skrive noe som blir slike populært som dette igjen. Men det har jeg visst siden 1999, da galskapen begynte å ta av. Så jeg har hatt langt tid på meg til å finne det ut, og til å akseptere det, sa hun.

  For øvrig er det i dag, 31. juli, bursdagen til Harry Potter, ifølge J.K. Rowlings hjemmeside. Ettersom foreldrene hans ifølge inskripsjonen på gravsteinen deres døde i 1981, må han ha blitt født i 1980, og blir dermed 27 i år. Dagbladet.no gratulerer!
HVA SKJER MED DEM? Rowling avslører i et nettmøte hvordan hun ser for seg framtida til hovedpersonene i Harry Potter-bøkene. Foto: SCANPIX / AFP / SHAUN CURRY
HVA SKJER MED DEM? Rowling avslører i et nettmøte hvordan hun ser for seg framtida til hovedpersonene i Harry Potter-bøkene. Foto: SCANPIX / AFP / SHAUN CURRY Vis mer
BLIR BERØMT NATURFORSKER: Lulla Lunekjær.
BLIR SVARTSPANER: Harry Potter.
HER ER HUN! Jenta som ender opp med Harry blir selvsagt proffspiller i Rumpeldunk.
BLIR MAGIMINISTER: Nestor Bindebolt.
BLIR LÆRER: Nilus Langballe.