Rowling erter Potter-fansen

Her er spørsmålene hun synes du skal stille.

(Dagbladet.no): I dag leste forfatter J.K. Rowling leste høyt fra boka «Harry Potter og Føniksordenen», for over 500 mennesker i Edinburgh i Skottland. Og tilskuerne fikk litt mer enn de hadde betalt for.

Rowling svarte på spørsmål om den unge trollmannens framtid, men mest interessant var spørsmålene hun stilte selv.

- Det er to spørsmål jeg tror ingen har stilt noen gang. Dette er spørsmål som jeg synes noen burde ha stilt, hvis dere skjønner hva jeg mener:

- Ikke lur på hvorfor Harry overlevde møtet med Voldemort (da Harry var et barn, red.anm), men hvorfor Voldemort ikke døde.

- Og hvorfor har ikke professor Humlesnurr drept, eller prøvd å drepe, Voldemort?

Rowling fortalte i tillegg at hun fortsatt jobber med den sjette boka, som får den engelske tittelen «Harry Potter and the Half Blood Prince». Norsk tittel er ikke fastsatt, men kan fort bli noe slikt som «Harry Potter og halvblodsprinsen». Tittelen på den sjuende, og i utgangspunktet siste boka, ville hun ikke ut med.

- Beklager, men den kommer jeg ikke til å røpe. Jeg ville vært i skikkelig trøbbel hvis jeg gjorde det. Agenten min ville jaktet på meg og drept meg, sa Rowling.

Hun ville heller ikke fortelle om Ronny og Hermine blir kjærester, men én ting kunne hun love.

- Harry kommer til å overleve fram til bok sju, hovedsakelig fordi jeg ikke vil bli kaldkvelt av leserne. Men jeg vil ikke si om han blir eldre enn det...Hvorfor døde ikke Voldemort? Og hvorfor vil ikke Humlesnurr drepe ham? Si din mening her!

ERTET FANSEN: I dag ga J.K. Rowling fansen noe å gruble over. Og det tar flere år før vi får svarene.
FORTSATT I LIVE: Men J.K. Rowling vil ikke fortelle om Harry noen gang vokser opp.