Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rowling slo ut Rushdie

Britene har kåret sin yndlingsforfatter.

(Dagbladet.no): Leserne av det britiske bladet The Book Magazine har kåret J.K. Rowling til sin favorittforfatter, foran nobeprisvinneren Harold Pinter og en av verdenslitteraturens store navn, Salman Rushdie.

Rowling fikk nesten tre ganger så mange stemmer som nummer to på lista, fantasyforfatteren Terry Pratchett.

Magasinet ga leserne sine en liste over 50 forfattere. Foruten de nevnte fire havnet også Ian McEwan, Kazuo Ishiguro, Philip Pullman, Nick Hornby, A.S. Byatt, Jonathan Coe og John Le Carré innenfor topp ti.

Gruer seg

Doris Lessing, Alan Bennett, Iain Banks, Muriel Spark - som døde i april - David Mitchell, Martin Amis, Ian Rankin, Pat Barker og Alasdair Gray kom også innenfor topp 20, melder AP.

Rowling skriver for tida på den sjuende og siste boka om Harry Potter. Hun gruer seg til eventyret er over.

- Jeg har hele tiden vært innforstått med at eventyret før eller senere vil ta slutt. Jeg elsker å skrive bøker, og Harry Potter har vært en stor del av livet mitt i mange år. Derfor kommer det til å bli et sjokk når alt er over, har Rowling sagt, ifølge ANB.

Rowling har på grunn av Harry Potter-bøkene blitt en av Storbritannias aller rikeste.

IKKE BARE BARNAS FAVORITT:  J.K. Rowling besøker et barnebeskyttelsessenter i Romania i januar i år. Foto: SCANPIX
IKKE BARE BARNAS FAVORITT: J.K. Rowling besøker et barnebeskyttelsessenter i Romania i januar i år. Foto: SCANPIX Vis mer

På sin egen nettside har hun ennå ikke skrevet inn nyheten om at hun er kåret til britenes forfatterfavoritt. Her står imidlertid følgende lille advarsel:

- Vær forsiktig med hva du ønsker det. Det kan gå i oppfyllelse.

BAK ROWLING: Men Salman Rushdie er en av britenes ti favorittforfattere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media