Rowlings hemmelige roman rett til topps etter avsløring

Salget steg med 150 000 prosent.

Til himmels: Salget av krimromanen «The Cuckoo's Calling» gikk rett til værs da det ble avslørt at forfatteren Robert Galbraith, var J.K. Rowlings pseudonym. Foto: AP Photo / Lefteris Pitarakis / File
Til himmels: Salget av krimromanen «The Cuckoo's Calling» gikk rett til værs da det ble avslørt at forfatteren Robert Galbraith, var J.K. Rowlings pseudonym. Foto: AP Photo / Lefteris Pitarakis / File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Til tross for gode kritikker har kriminalromanen «The Cuckoo's Calling» levd et stillferdig liv langt fra bestselgerlistene. Helt fram til i går. Da kunne den britiske avisa The Sunday Times avsløre at forfatteren slett ikke var bokdebutanten Robert Galbraith, ifølge utgiveren en eks-militær tobarnsfar, men «Harry Potter»-forfatter J.K. Rowling.

Til topps på Amazon Nyheten spredte seg som ild i tørt gress over hele verden, og som man vel kunne forvente har salget skutt i været.

New Statesman kunne i går rapportere at salget av boka gjennom nettbutikken Amazon hadde steget med smått utrolige 150 000 prosent, og «The Cuckoo?s Calling» er i øyeblikket den mestselgende boka på Amazon.

Ble refusert Samtidig som forlaget som sitter på rettighetene kan le hele veien til banken, er det andre som nå innser at de gjorde en grov bommert da refuserte «Robert Galbraith».

En av dem er Kate Mills, forlagsredaktør i Orion Publishing, som forteller til The Independent at hun refuserte boka.

- Jeg syntes den var velskrevet men stille. Den pekte seg ikke ut, og det er vanskelig å lansere ny krim akkurat nå, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer