Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roxette avlyser turneen etter råd fra legene

- Dessverre er mine dager på turné nå over, skriver Marie Fredriksson.

AVLYSER: På grunn av helsetilstanden til vokalist Marie Fredriksson, har Roxette nå valgt å avlyse sin kommende sommerturné. Det betyr at bandets turneringsdager er over for godt. Foto: Britta Pedersen, NTB Scanpix
AVLYSER: På grunn av helsetilstanden til vokalist Marie Fredriksson, har Roxette nå valgt å avlyse sin kommende sommerturné. Det betyr at bandets turneringsdager er over for godt. Foto: Britta Pedersen, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På sin Facebook-side kommer gruppa Roxette med et innlegg som skuffer fansen.

Den svenske gruppa skulle egentlig ut på 30-års jubileumsturné i sommer, men har nå valgt å avlyse etter råd fra legene.

Dette gjør at bandets siste opptreden noensinne ble i Cape Town i februar i år. I kommentarfeltet deler flere sorgen over å ikke få se bandet en siste gang, men vokalist Marie Fredriksson presiserer i innlegget at det rett og slett ikke lar seg gjøre.

Avlyser alt - Dessverre er mine turneringsdager over nå og jeg vil takke alle våre fantastiske fans som har fulgt oss på vår lange reise, forteller Fredriksson i innlegget.

Gruppas manager, Marie Dimberg, forteller til Expressen at turnélivet hadde blitt alt for slitsomt for vokalisten.

- Avicii avlyste også sin turne. Han er 30 år yngre. Det er slitsomt, sier hun til avisa.

Videre forteller manageren at man aldri skal si aldri, men at dette trolig er slutten. Hun velger å sitere bandmedlem Per Gessle overfor avisa.

- Det er som Per alltid har sagt: Roxette turnerer så lenge Marie kjenner at hun orker, avslutter manageren.

Turneen skulle egentlig vare fra 3. juni til 11. september, med konserter i land som Belgia, Tyskland og Russland.

Gruppa skulle ikke innom Norge, men dersom du har kjøpt billett til en av konsertene, kan du ta kontakt med utsalgsstedet der du kjøpte billett.

Fansen får likevel servert én gladnyhet i Facebook-innlegget. Bandets tiende album, «Good Karma», kommer etter planen ut 3. juni. De har tidligere sluppet singelen «It Just Happens» fra plata.

Måtte sitte Roxette har hatt en eventyrlig suksess siden gjennombruddet tidlig på 90-tallet med låter som «The Look» og «Dressed for Success». Bandet har solgt over 75 millioner plater på verdensbasis og hatt en mengde med hits øverst på listene.

Karrieren tok en uventet retning da Fredriksson ble alvorlig kreftsyk i 2002

Hun kjempet seg tilbake og har siden den tid turnert med Roxette gjentatte ganger. Hun har den siste tida vært svekket av sykdomsforløpet. Under en konsert i Trondheim i fjor måtte vokalisten sitte på scenen for å gjennomføre konserten.

På Jelling-festivalen på Jylland måtte stjerna ha hjelp for å komme seg av scenen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart