Roxette slår tilbake mot norsk plagiat-anklage

Norsk band mener det er de som har skrevet svenskenes siste hit.

MARILYN, GAGA OG PANTERA: Det er blant dem som har brukt frasen før, påpeker Roxette etter å ha blitt beskyldt for plagiat. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
MARILYN, GAGA OG PANTERA: Det er blant dem som har brukt frasen før, påpeker Roxette etter å ha blitt beskyldt for plagiat. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norske bandet Hollywood Vampires anklager Roxette for å ha kopiert deres låt «She's Got Nothing On But the Radio» fra 2008. De svenske verdensstjernene er aktuelle med en låt ved samme navn.

Hollywood Vampires mener de to sangene deler mer enn tittelen. Vokalist Paul E. Vercouteren sa i Dagbladet i går at både vokalfraseringene, akkordrekka, bassrytmen og gjentakelsen av ordet radio på slutten av setningen, tyder på at Roxettes låtskriver Per Gessle har hørt deres låt før han skrev sin egen.

«Tøff konkurranse» Nå slår Roxette tilbake. Til fansiden Daily Roxette kommenterer Per Gessle at «det er tøff konkurranse der ute» - og viser til at artister så forskjellige som Lady Gaga og Pantera tidligere har laget låter ved navn «She's Got Nothing On But the Radio».

- Men vi har heller aldri hevdet at vi var først ute med tittelen. Som det påpekes i artikkelen var det Marilyn Monroe som var først med en liknende frase, kommenterer Vercouteren, som står fast ved at låtene har slående likhetstrekk.

Stolte Bandet har foreløpig ikke bestemt seg for om de vil forfølge saken mot et av Sveriges største band rettslig. Vercouteren mener det viktigste for det forholdsvis ukjente norske glamrock-bandet var å «si fra».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer