Roxrevyen nedlegges

Livet passerer i revy. NRK legger ned musikkprogrammet Roxrevyen.

I slutten av august er det slutt. Det beste musikkprogrammet på radio får kroken på døra. Roxrevyen har fulgt Petre siden kanalens fødsel i 1993.

Det åtte år gamle programmet har gått fem dager i uken. Programlederne er i dag Harald Are Lund, Marit Karlsen, Gro Narvestad og Erik Eriksson.

- Roxrevyen gir deg musikk og musikere som andre medier ikke vil presentere...enten fordi de ikke tør eller fordi de ikke vet bedre. Dagens Roxrevy gir deg musikken du kommer til å like om to år!, skriver porgramlederne på hjemmesiden på nrk.no.

Vil styrke musikkdekningen

- Hovedargumentet for å legge ned Roxrevyen er at vi ønsker å styrke musikkdekningen vår, sier Marius Lillelien, som er konstituert Petre-sjef etter Nils Heldals overgang til EMI, til Ballade.

Roxrevyen har fokusert på alternativ musikk siden programmet startet. Det er ingen grunn til å høre på programmet for hitliste- og Britney-interesserte. Alle oss andre har imidlertid hatt stor glede av å få presentert nye og uetablerte musikere og samtidig bli servert godbiter fra eldre travere.

Et nytt og mer reportasjepreget musikkmagasin skal erstatte Roxrevyen. Det skal i følge Lillelien presentere kjente og ukjente ting om hverandre, og flere sjangere enn i dag. Han lover at det nye programmet også skal gå i dybden.

Programlederne blir

Roxrevyens medarbeidere kommer ikke til å slutter i Petre, men fyller eteren med nye programmer.

Harald Are Lund skal få mer sendetid, og kan høres i et tretimers program på torsdager, og to timer hver søndag. Gro Narvestad skal fortsette med spesialprogram om metal-scenen, og også DJ Friendly Erik Eriksson får mer tid på radioen. Hver lørdag kan du høre han fra åtte til elleve på formiddagen.

Marit Karlsen får muligens sitt eget program, som i tillefelle får navnet Karlsens Kabin, kanskje inspirert av Hovigs Hangar? Programlederen som har vært med på Roxrevyen siden starten, har forventninger til det nye programmet. - Jeg håper det får flere ressursser enn Roxrevyen har hatt, sier hun som likevel mener de har laget et vellykket radioprogram.

- Jeg føler musikk-Norge har vært glade for å ha oss, Jeg skal ikke si at oppblomstringen av norsk rock er vår fortjeneste, men vi har vel i hvert utgjort en kanal som mange musikere har kunnet nå ut gjennom. Og ikke bare her i Norge, heller: Helt siden oppstarten har jeg hatt faste lyttere i Sverige. Det er også mange utlendinger som hører oss via nettsendingene.

Gravøl med stor konsert

Siste sending kommer 30. august, og det skal markeres.

- Vi planlegger å slutte med en skikkelig fest av en konsert, der både utenlandske og norske artister vil opptre på scenen. Såpass bør vi nok kunne unne oss.

<B>PLATEPRATER:</B>Harald Are Lund gir deg alternativ musikk fullstendig fri for sjangerbegrensninger, men bare ut august.
<B>PLATEPRATER:</B> Marit Karlsen: _Jeg spiller ikke Trance eller Puddelrock. Her er hun med Christian Engholt, Andreas Gilhuus og ytterst til høyre Claes Olsen fra So What!
<B>PROGRAMLEDER:</B> Gro Narvestad: _Eier ikke skam og spiller metal, doom, industrial og ellers hardtslående musikk innen rock.