Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roxy Music-legende er med på norske Todd Terjes nye album

Har spilt inn Robert Palmer-låt med Bryan Ferry.

GJESTEOPPTREDEN: Bryan Ferry dukker opp på Todd Terjes versjon av Robert Palmers «Johnny and Mary». Foto: Maren Sundt-Hansen / NTB Scanpix
GJESTEOPPTREDEN: Bryan Ferry dukker opp på Todd Terjes versjon av Robert Palmers «Johnny and Mary». Foto: Maren Sundt-Hansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2012 var den norske produsenten og DJen Todd Terje i studio sammen med Roxy Music-legenden Bryan Ferry, noe sistnevnte selv dokumenterte og la ut klipp av på YouTube.

Nå ser det ut som at samarbeidet har båret ytterligere frukter.

For - når Todd Terje i april gir ut sin første langspiller, «It's Album Time», har han nemlig med seg Ferry på et av sporene, skriver Pitchfork.

Låta det er snakk om, er en coverversjon av Robert Palmers «Johnny and Mary» fra 1980. Den har også blitt spilt inn flere ganger på nytt tidligere, av blant andre Tina Turner, Status Quo og Placebo. Palmer døde av hjertestans bare 54 år gammel i 2003.

Todd Terje, som egentlig heter Terje Olsen, jobbet i fjor med det skotske bandet Franz Ferdinand på deres siste album. Og da Robbie Williams ga ut låta «Candy» i 2012, var den basert på Todd Terjes «Eurodans».

Mest kjent er han imidlertid for sin egen låt, «Inspector Norse», som av Mixmag, verdens største magasin for elektronisk dansemusikk, ble kåret til 2012s beste låt.

Todd Terje har også remixet flere Bryan Ferry-låter tidligere. Etter at studiotiden med Ferry ble kjent, sa Todd Terje følgende til Dagbladet.

- Jeg vet ikke så mye om hva som kommer ut av den studiotiden, og har veldig få forhåpninger, men det var veldig gøy og lærerikt å tilbringe tid sammen med Brian Ferry. Han var veldig laidback og var en kul fyr.

Hele Norges coronakart