Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roy Hargrove

Markedstilpasset grooving.

CD: Da Roy Hargrove (33) braste inn i jazzen som en av «the young lions» på slutten av 80-tallet, var han en åpenbar framtidig kandidat til trompettronen. Det racet blåste han seg bokstavelig talt ut av, og har i stedet drevet fram og tilbake mellom hardbop, latinjazz og funk som en slags Mr. Hip, men alltid med uomtvistelig talent og instrumentbeherskelse.

Denne gang plasserer hans seg i soul/blues/funk/hiphopskjæringa, med ekko av Stax anno 1968 og P-funk i deler av programmet. Gjestelista er lang og inkluderer Erykah Badu og d'Angelo, rapperne Q-Tip og Common samt flere kjente instrumentalister. Det hele låter okay og et par av sporene mer enn som så, men «Hard Groove» er samtidig så markedstilpasset og forutsigbar at den blir enda en sur påminnelse om hvilke forventninger - realistiske eller urealistiske - jazztrompeteren Roy Hargrove aldri har kommet til å innfri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media