Roy Jacobsen blant dagligvarer

Forlag satser på matbutikkene.

(Dagbladet.no): CappelenDamm skal utnytte eierskapet i distribusjonsselskapet Bladcentralen til å selge pocketbøker og barnebokklassikere på dagligvarebutikker, skriver Dagens Næringsliv.

I første omgang dreier det seg om 15 pocketbøker, ved forfattere som Roy Jacobsen, Vigdis Hjorth, Gert Nygårdshaug og Erlend Loe, som skal selges på 700-800 butikker. Målet er å få 2000 utsalgssteder på lista i løpet av et års tid.

- Vi ønsker å komme bredere ut med et større antall titler enn tidligere, sier Tom Dahl, direktør i CappelenDamm, til Dagens Næringsliv.

Roy Jacobsen, en av forfatterne som nå skal inn i dagligvarehandelen, er svært fornøyd.

- Det viktigste er å selge flest mulig bøker overalt hvor folk ferdes, men jeg tror at bokhandelen fortsatt vil være hovedkanal for bøker, sier han.

MELLOM BRØD OG MELK: Roy Jacobsens «Marions slør» er en av de 15 titlene CappelenDamm nå skal selge i dagligvarehandelen. Foto: LARS EIVIND BONES
MELLOM BRØD OG MELK: Roy Jacobsens «Marions slør» er en av de 15 titlene CappelenDamm nå skal selge i dagligvarehandelen. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Roy Jacobsen blant dagligvarer