Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roy Lønhøiden

Nye country-skatter fra Finnskogen.

CD: De store countrysangerne har evnen til å gi og ta på samme tid. De uttrykker lengsel, ensomhet og melankoli, men samtidig unngår de å pøse på med patos og inderlighet. Det kan de trygt overlate til de dårlige countrysangerne. Roy Lønhøiden har denne velsignede evnen til å holde igjen samtidig som han leverer. Han innleder med en sang av sin store favoritt Townes Van Zandt, den haiku-vakre «Snowin\' On Reton», gjendiktet til «Det snør på skogen». Sangen blir ouverturen til ei plate full av lyrisk finstemthet og arrangementer med nok nakne rom til å la underteksten i sangene nå fram; det som ligger bak fortellingene og det nedtonte vokaluttrykket. Dette er en oppfølgerplate som innfrir. Foruten egne sanger, synger Lønhøiden Betty Elders, Rodney Crowell og Hank Williams\' flotte «Himmelen har mine skatter.» Så komplisert, så enkelt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling