Røyk i bussen

RØYKING: Jeg er bussjåfør og har mange kolleger med det samme problemet: Vi er astmatikere og sliter med at folk røyker på holdeplasser og stasjoner. Røyken siver inn i bussene når de står utenfor og røyker, de kaster sneipen og går inn i bussen mens de blåser ut røyken i bussen. Vi må passere hopetall med passasjerer som står og røyker når vi skal inn på kontorer, toalett, spiserom, osv.

For oss astmatikere og allergikere spiller det ingen rolle at folk står ute og røyker, vi blir sjuke likevel. Utafor dørene og portene til utesteder, kjøpesentre og butikker, står de i hopetall og røyker. Følgen er at vi blir sjuke. Vi får vanskelig med å puste. I noen tilfeller leder det til at vi må sjukmelde oss.

Så har vi alle de passasjerer som også har astma og allergier. De sliter sikkert like mye som oss.

Nå har røykeloven vært her en god stund. Når det gjelder utesteder og lignende plasser der folk ikke får lov å røyke inne, flytter røykerne ut på gata utafor døra istedet. Vil vi astmatikere gå ut en kveld, må vi fortsatt forberede oss på en kveld med astma fordi dere står i døra og røyker. Døra må vi gjennom for å komme inn, og skal vi ut må vi gå gjennom røyken en gang til!

Det må bli en endelig slutt på dette. Vær så snill og vis hensyn. Ikke røyk på holdeplasser, i busskur, utenfor innganger.

Jeg og alle andre med astma vil bli uendelig takknemlige. Vi vil bare gjøre det alle andre tar for gitt, å få puste uten problemer.