Røyka ut

En kraftig eksplosjon gjorde lanseringen av Bjelleklangs nye singel langt mer dramatisk enn bandet hadde regnet med. Sammen med pressen måtte Frank Øren og co i går forlate en sushi-restaurant i Oslo, mens politi og brannvesen sperret av kvartalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotografene har akkurat anrettet Frank Øren på et bord sammen med delikate råfiskretter/sushi (Bjelleklangs nye singel heter nemlig «Spis meg rå»), da vi hører et voldsomt smell.

Sekunder etter går brannalarmen. De ansatte oppdager røyk på kjølerommet, men pga. sterk lukt og røyk våger ingen å gå inn med pulverapparat.

Røykdykkere

Uten dramatikk forlater Bjelleklang restauranten med tre cd-er og en kassegitar under armen - og munnen full av sushi.

- Jøss. Kanskje litt mye ståhei for en singellansering, men bare vent til albumet kommer 2. juni, slår Bjelleklang muntert an.

Finn Evensen antyder at bombing av et større bykvartal må til for å følge opp gårsdagens opptrinn.

Mens brannvesenet rykker inn i restauranten med røykdykkere og vannslanger, strømmer også folk i nabogårdene ut på gata. Halve kvartalet er evakuert.

Politiet ber Bjelleklang holde seg på utsiden av sperringene, og har liten forståelse for argumentasjonen «vi var her først».

Men Bjellene vet råd: hvorfor ikke holde en gatekonsert?

Minikonsert

Foran sperringene med et bakteppe bestående av utrykningskjøretøy og hektiske brannmenn går Bjelleklang i gang med en høyst spesiell framføring av låta «Spis meg rå».

Frank Øhren sender lua rundt, og småmynter strømmer inn. Han deler gladelig ut de tre cd-ene som ble reddet ut, og publikum klapper og er henrykte for minikonserten i Tordenskioldsgate.

Etter en time pakker brannvesenet sammen, og det sushiglade laget slipper inn til mer japansk nytelse.

Men hva skjedde? Joda, politiet opplyser at det var eksplosjon i kjølelageret med påfølgende varmeutvikling og utslipp av giftig freongass. Ikke helt ufarlig, altså.

Men hva er så bandets kommentar:

- Helt rått.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer