Røyklagt missefest

Det er jo lov til å prøve seg. Å lage missefest med glamour og Holly- wood-stil i en konferansesal på Gardermoen. Men særlig enkelt kan det ikke være. I går kjørte missegeneral Geir Hamnes sin årlige «Miss World»-norgesfinale, og det var ikke tørrisrøyken det skulle stå på.

For førtisjuende gang skulle vi få vite hvem som er vakrest i landet her. Det var Heidi fra Ålesund, Christine fra Drammen, Ann-Rita fra Kåfjord og et kobbel til med fagre frøkner som skviste fram nervøse glis i glimtvis gode forsøk på å stjele oppmerksomheten fra de allestedsnærværende sponsorenes prangende plakater og draperier.

Fritidsklubb

Det var duket for showaften hvor missekåringen bare var en del av programmet mellom drag- og popartister.

Playbackartistene Drömhus og La Cream fikk boltre seg inne i den stadig tykkere tørrisrøyken og med ett fikk man en underlig følelse av å være tilbake på fritidsklubben.

Mimejentene jobbet hardt for å lage show og glam på konferansepodiet, og fikk velmenende hjelp fra hele hopen av vordende misser som holdt artistene selskap med mer eller mindre keitete disco-vrikk. Følelsen av ungdomsklubb ble ikke mindre av den grunn.

Men bevares, pene var de. Og juryen, anført av NRKs Kristin Johnson, hadde sikkert ingen lett jobb med å plukke ut kandidaten som får reise til Seychellene og delta i den internasjonale finalen seinere i høst. Og selvølgelig var også den både els- kede og utskjelte badedraktsekvensen med. Men denne gangen hadde svømmetøyet fått underlig selskap av noen store, lite krålevennlige joggesko. Som en liten hilsen fra en av sponsorene: Reebok. Ifølge General Hamnes var dette for å dempe oppmerksomheten mot badedraktene.

Forventningsfulle

Og mens jentene smilte og diskoen dunket, summet det høyt i salen fra forventningsfulle foreldre som gjerne klappet litt ekstra når det var deres jente som skrittet cat-walken. Og om det ikke var deres datter som fikk kronen og æren, kunne de i det minste vende hjem og berette om skulderkontakt med en eller annen forloren kjendis. For her var det både Rune Rudberg og Jahn Teigen - så vel som Tore Torell og en og annen eks-miss.

Og ja, det ble selvfølgelig født en ny miss i går også: Henriette Dankertsen (23) fra Oslo.

KRONET: Henriette Dankertsen fra Oslo får bære missekronen i ett år.