VANT IGJEN: For sjette gang siden de gikk på lufta i 2006 har Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen blitt «årets radionavn» med Radioresepsjonen. Foto: Anders Grønneberg
VANT IGJEN: For sjette gang siden de gikk på lufta i 2006 har Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen blitt «årets radionavn» med Radioresepsjonen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

«RR» ble «årets radionavn» igjen: - Trodde ikke vi skulle vinne

For sjette gang vant Radioresepsjonen den gjeve prisen. Det trodde de ikke skulle skje.

(Dagbladet): Fredag kveld feiret radiobransjen seg selv under Prix Radio på Ullevaal Stadion, som en avslutning på «Radiodager 2015».

Under festen ble det delt ut 18 priser i ulike kategorier, deriblant «årets radiotalent», «årets sendeflate», og «årets radionavn», der sistnevnte ble avgjort gjennom lytterstemmer på radio.no.

For sjette gang siden oppstart i 2006 tok Bjarte Tjøstheim og brødrene Tore og Steinar Sagen med denne prisen hjem for NRK P13s Radioresepsjonen.

Trodde ikke på seier - Jeg trodde ikke vi skulle vinne i år, sier Bjarte Tjøstheim til Dagbladet.

- Konkurransen var ekstra hard på grunn av Kvegpels og Rune Nilsen. Derfor var det ekstra stas, vi er veldig takknemlige, legger han til.

Hvorfor lytterne stemte fram Radioresepsjonen synes han er vanskelig å anslå, men Tjøstheim har likevel en anelse.

- Vi har noen disipler, eller klienter som vi kaller dem, som er både mange og ivrige, og de stemmer på oss. Det er de vi må takke, sier han.

Satt spent i salen Hans makker, Tore Sagen, var spent da navnet skulle ropes opp i går kveld.

- Når det ropes opp, er det annerledes hver gang. Man blir litt junkie av det også, sier Sagen til Dagbladet, og fortsetter:

- Hvis man hadde tapt, hadde man gått i kjelleren, og tenke «der var slutten på den populariteten».

- Alltid bekymra Prisen for «årets radionavn» sier han har blitt mer rutine, men samtidig mer stas å få hvert år.

- Vi er jo alltid veldig bekymra og svartsinna før utdelinga, særlig når vi opererer på P13 der det er snaut med lyttere sammenlignet med P1-lytterne, sier han.

Han tror ung og datakyndig fans har ført til at det har blitt en tradisjon for dem å vinne. «Unge folk i beste dataalder», kaller han dem.

- Men det var tøft i år, og jeg tror det var liten margin på seieren framfor programmer som Lønsj, som har en stor fanskare. I starten vant vi med rundt 60 prosent av stemmene, tror jeg. Vi får tolke det i beste mening at de andre programmene har blitt mer populære enn at vi har blitt mindre populære, sier radioverten.

Tilbake på TV Til våren glimter imidlertid trioen igjen med sitt fravær fra radioen for å jobbe med tv.

- Å være på radio har blitt en høstgreie, men vi er fortsatt bare ved tegnebordet med tv-prosjektene, sier Sagen, som også har en sentral rolle i NRK-serien «Side om side».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram