Ruchira Gupta er blitt slått, truet med kniv og har mottatt utallige dødstrusler i posten

Det som driver henne videre er de purunge jentene hun møter i Indias mørkeste bakgater.

PRISDRYSS: I 1996 vant Ruchira Gupta en Emmy for «fremragende undersøkende journalistikk» i forbindelse med sin dokumentar «The Selling of Innocence». Si den den gang har hun vunnet flere priser for sitt arbeid, deriblant Clinton-stiftelsens «Global Citizen Award» i 2009 -  som hun fikk overrakt av skuespiller Demi Moore. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PRISDRYSS: I 1996 vant Ruchira Gupta en Emmy for «fremragende undersøkende journalistikk» i forbindelse med sin dokumentar «The Selling of Innocence». Si den den gang har hun vunnet flere priser for sitt arbeid, deriblant Clinton-stiftelsens «Global Citizen Award» i 2009 - som hun fikk overrakt av skuespiller Demi Moore. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Uptown Manhattan. Tvers over gata fra De forente nasjoners hovedkvarter forsøker folk å manøvrere seg gjennom en svært folksom hotell-lobby. Det er kvinnekommisjonens 59. møte om status for kvinners rettigheter.

Midt i folkemengden går en liten dame med sekk på ryggen.

Ruchira Gupta er en indisk journalist og menneskerettighetsaktivist. Siden 2002 har hun jobbet en utrettelig kamp mot undertrykkelsen av Indias jenter. Gjennom sin organisasjon Apne Aap har hun reddet tusenvis fra et liv som er vanskelig å forestille seg for nordmenn flest, heldigvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer