Rufus Wainwright

Cd-formatet er å foretrekke!

Rufus Wainwright Stillestående og pratete.

CD/DVD: Rufus Wainwright hyller Judy Garland gjennom å gjenskape en konsert fra 1961 ned til minste detalj («På dette tidspunkt snakket Judy, så jeg snakker også…») – med stort orkester i Carnegie Hall, New York (cd) og London Palladium (dvd).

Da han besøkte Oslo for to uker siden, ga han en liten smakebit fra prosjektet på tampen av konserten. Det ble et høydepunkt, kanskje særlig fordi det ikke varte så lenge... Over to timer blir nok en aldri så liten overdose for alle som ikke har samme lidenskapelige forhold til sangene – eller Judy Garland – som Rufus.

Dvd-en er stilfull, men blir langtekkelig og visuelt lite spennende – med for mye intetsigende prat. «Over The Rainbow» kommer jo først som låt nummer 23! Dessuten savner jeg bonus-stoff – som et intervju som kunne sette prosjektet i kontekst.

Cd-en er tettere produsert (takk, Phil Ramone), med mindre prat, og er lettere å nyte i doser. Søster Martha, derimot, kunne vi hørt lenge. Mens Rufus synger, tolker hun «Stormy Weather» (pluss «Someone To Watch Over Me» som ekstranummer bare på dvd-en) så hudløst og vakkert at broren blir misunnelig! Mamma Kate McGarrigle er dessuten – som vanlig – surrete til strede, denne gang bak pianoet mot slutten av konserten. Det hele er så lite pretensiøst i all sin svulstighet at det både er sjarmerende – og altså – for mye.