Rufus Wainwright

Cd-formatet er å foretrekke!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rufus Wainwright Stillestående og pratete.

CD/DVD: Rufus Wainwright hyller Judy Garland gjennom å gjenskape en konsert fra 1961 ned til minste detalj («På dette tidspunkt snakket Judy, så jeg snakker også…») – med stort orkester i Carnegie Hall, New York (cd) og London Palladium (dvd).

Da han besøkte Oslo for to uker siden, ga han en liten smakebit fra prosjektet på tampen av konserten. Det ble et høydepunkt, kanskje særlig fordi det ikke varte så lenge... Over to timer blir nok en aldri så liten overdose for alle som ikke har samme lidenskapelige forhold til sangene – eller Judy Garland – som Rufus.

Dvd-en er stilfull, men blir langtekkelig og visuelt lite spennende – med for mye intetsigende prat. «Over The Rainbow» kommer jo først som låt nummer 23! Dessuten savner jeg bonus-stoff – som et intervju som kunne sette prosjektet i kontekst.

Cd-en er tettere produsert (takk, Phil Ramone), med mindre prat, og er lettere å nyte i doser. Søster Martha, derimot, kunne vi hørt lenge. Mens Rufus synger, tolker hun «Stormy Weather» (pluss «Someone To Watch Over Me» som ekstranummer bare på dvd-en) så hudløst og vakkert at broren blir misunnelig! Mamma Kate McGarrigle er dessuten – som vanlig – surrete til strede, denne gang bak pianoet mot slutten av konserten. Det hele er så lite pretensiøst i all sin svulstighet at det både er sjarmerende – og altså – for mye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer