Rufus Wainwrights storslåtte retur til popen

Får «the Mark Ronson treatment» på «Out Of The Game»

iNYTT ALBUM - OG KONSERT: Rufus Wainwright på Sentrum Scene i Oslo i 2008. I desember kommer han tilbake samme sted. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
iNYTT ALBUM - OG KONSERT: Rufus Wainwright på Sentrum Scene i Oslo i 2008. I desember kommer han tilbake samme sted. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Rufus Wainwright har gjort så mye «rart» de siste åra at han treffer spikeren på hodet når han uttaler at det «kanskje har vært litt forvirrende for folk». Han har blant annet «rekonstruert» Judy Garlands Carnegie Hall-konsert fra 1961 live og på en dobbel cd og han har skrevet operaen «Prima Donna».

Privat har han fått en datter (med Leonard Cohens datter Lorca), mistet mora Kate McGarrigle og forlovet seg med kjæresten Jorn - noe som også har satt et preg på plata. Kate var hans største fan - og kritiker - og Rufus tror ikke han kunne lagd dette albumet om hun fortsatt hadde levd.

Og - jeg vil for eksempel tippe at nydelige  «Respectable» er en kjærlighetserklæring til dattera.

70-tallet Med en opera på cv-en, føles det logisk at han følger opp med ei plate som henter noe fra den verdenen. Men albumet minner mest om 70-tallets glamrock, mikset med innflytelse fra artister som Harry Nilsson, David Bowie, Elton John og Randy Newman - og ham sjøl på «Release The Stars» (2007).

Samtidig er det snev av elektronika, for eksempel føles «Bitter Tears» som et nikk til Pet Shop Boys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer