«Death Wish»

Rulleteksten er klart best

Pang, pang, du er død, og pang, pang en gang til.

NYINNSPILLING: Bruce Willis som doktor Paul Kersey i «Death Wish», en nyinnspilling av en film fra 1970. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi som har vært kinogjengere i over 50 år husker såvidt «Death Wish» fra 1974 med Charles Bronson i hovedrollen som Paul Kersey.

Bronson var en endimensjonal skuespiller i sin samtid (men vi så ham i mange filmer ettersom det ikke var så variert utvalg på den lokale kinoen Søndre Samfund, Råholt, Eidsvoll) , men han hadde et par, tre ting: Barten, panneluggen og blikket. Nå kommer en nyinnspilling av «Death Wish», denne gangen med Bruce Willis i rollen som Paul Kersey. Kersey er nå doktor og ikke som i Bronsons skikkelse, han spilte arkitekt. Filmen er fortsatt basert på boka til Brian Garfield fra 1972.

Det drepes

Kersey jobber ved akutten ved et sykehus i Chicago, en by der det skytes og drepes mennesker over en lav sko, et helt reelt problem i deler av denne byen og ellers i dagens snodige USA. Det er selvsagt alvorlig og det er selvsagt krise, men doktor Kersey er drivende god i jobben det er å redde liv, både på skurker, politi og unger. Han har også en trygg familie med en vellykket kone og ditto datter på vei ut av det koselige redet.

Den hvite mannen

Livet smiler for familien mot et bakteppe av grotesk vold i byens mindre bemidlede strøk. Men, så skjer det meget dystre saker som gjør at den hvite og respekterte MANNEN i familien forvandles til en moderne utgave av doktor Kersey og mister Hyde. Han drives ut i borgervernets tjeneste av sorg, oppgitthet og raseri. Vi skal ikke røpe annet enn at dette utvikler seg ekstremt tradisjonelt og reaksjonært før det ender opp i et uoriginalt klimaks. Dette kunne vært en nattreklamefilm for en tilfeldig amerikansk president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer