«Rumpeplugg»-kunstverk ble utsatt for hærverk

Mottok massiv hets.

TATT NED: Paul McCarthys kunstinstallasjon «Tree» på Place Vendome i Paris fikk ikke stå lenge før vandaler slo til. Foto: NTB Scanpix
TATT NED: Paul McCarthys kunstinstallasjon «Tree» på Place Vendome i Paris fikk ikke stå lenge før vandaler slo til. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Forrige uke døpte Paul McCarthy sin kunstinstallasjon «Tree» på Place Vendome i Paris, under en internasjonal kunstfestival.

Den gigantiske oppblåsbare skulpturen skulle egentlig framstå som et juletre, men i stedet har innbyggerne rast mot det de mener etterligner et sexleketøy, eller rettere sagt en «rumpeplugg».

Stakk av med kabler Nå har vandaler slått til mot treet, hvor de trakk ut ledningen som forsynte installasjonen med luft. Deretter skal de ha stukket av med kablene som holdt figuren til bakken.

Ifølge LA Times har nå «Tree» blitt fjernet fra Place Vendome.

Det var kunstfestivalen selv som tok beslutningen om å ikke blåse treet opp igjen, melder den franske journalisten Renaud Pila på Twitter.

- Kan bli støtt Ifølge The Independent har McCarthy kommet med en uttalelse angående sitt eget kunstverk, der han forklarer at det hele startet som en spøk.

- Jeg tenkte egentlig at en rumpeplugg hadde samme form som skulpturene til Brancusi. Etter hvert skjønte jeg at det ligner på et juletre. Folk kan muligens bli støtt dersom de tenker på kunstverket som en plugg, men for meg et det mer som en abstraksjon, sier han.

RYDDER OPP: En rekke arbeidere jobber her med å fjerne installasjonen. Foto: NTB Scanpix
RYDDER OPP: En rekke arbeidere jobber her med å fjerne installasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer