DEBATT

Terror:

Run, hide and tell

Vi tror at kunnskap og informasjon om terror skaper trygghet, ikke frykt.

TERRORBEREDSKAP: Hendelser det siste året viser at nordmenn er involvert i flere av terrorhendelsene i Europa, skriver artikkelforfatterne. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
TERRORBEREDSKAP: Hendelser det siste året viser at nordmenn er involvert i flere av terrorhendelsene i Europa, skriver artikkelforfatterne. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet lanserte artikkelen: «Terror, britiske myndigheter oppfordrer ferierende til å se denne terrorvideoen, lansert av britiske myndigheter». I artikkelen ble videoen kalt «skrekkvideo».

Professor Atle Dyregrov hevder i artikkelen at han er skeptisk til en generell folkehelsekampanje som den britiske, og tror ikke denne vil berge liv, heller skape frykt og uro.

Vi mener det motsatte, og har tro på at slike opplysende videoer kan berge liv når det utenkelige rammer tilfeldige og uskyldige turister eller ansatte på reise i utlandet, eller i vårt eget land Norge. Det blir for enkelt å si at dette utelukkende skaper frykt og uro, og at sannsynligheten for at dette skjer deg nærmest er utenkelig. Hendelser det siste året viser at nordmenn er involvert i flere av terrorhendelsene i Europa.

Vi mennesker blir opplært fra barnealder i barnehage og skole at brann er farlig. Som vanlig rutine har vi brannøvelser. Barna marsjerer på rekke og rad ut i skolegården når brannalarmen går, og stiller seg pent opp der lærer gir beskjed at de skal stå. Sommer som vinter, kaldt eller vått, det spiller ingen rolle. Så telles barn, hvis noen mangler må de finnes, slik at ingen er igjen i skole- eller barnehagebygningen og brenner inne. Skaper dette frykt hos barna, eller gir dette barna et bedre grunnlag for å agere riktig når alarmen går?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer