TIDENES HIT?: Runar Edvardsen har latt seg inspirere av en bekjent som de siste årene årene har brukt desember på å slette venner fra Facebook. Foto: Privat
TIDENES HIT?: Runar Edvardsen har latt seg inspirere av en bekjent som de siste årene årene har brukt desember på å slette venner fra Facebook. Foto: PrivatVis mer

Runars Facebook-julekalender har virket mot sin hensikt

Har fått flere nye venner enn han har slettet.

(Dagbladet): Hvis du er en perifer venn med Runar Edvardsen (29) fra Fyllingsdalen på Facebook, bør du håpe på et lite julemirakel. Hver dag i desember sletter han nemlig en person fra vennelista si. Resultatet er det man kan kalle en sosiale medier-julekalender.

I hver «luke» forklarer han gjennom en statusoppdatering hvorfor han har valgt å avslutte hvert enkelt virtuelle vennskap.

Etter at Dagbladet omtalte stuntet i går, har det imidlertid rent inn med nye venneforespørsler. Han har dermed endt opp med flere venner på Facebook nå enn det han hadde før den digitale julerengjøringen.

- Jeg har akseptert 20-30 venneforespørsler, så sånn sett har det jo virket mot sin hensikt, forteller Edvardsen til Dagbladet.

Flere har reagert på Edvardsens direkte stil når han har forklart hver enkelt Facebook-sletting på veggen sin. Men tilbakemeldingene etter Dagbladets artikkel har vært positive, sier han.

- Det var jo kommentarfelt på Dagblad-saken ei lita stund, og før det ble stengt ble jeg jo omtalt som «scum of the world» der. Men jeg er såpass lite selvhøytidelig at jeg ikke bryr meg om hva folk som ikke kjenner meg sier. De som har tatt kontakt med meg direkte har bare kommet med positive kommentarer. De har i stor grad uttrykt at det er et fantastisk konsept som mange kan kjenne seg igjen i. Mange har sagt at de har lyst til å gjøre tilsvarende, sier 29-åringen.

Edvardsen innrømmer at han kjenner et visst press når det gjelder å levere varene i de resterende fem lukene i julekalenderen.

- Nå er det jo plutselig flere enn de 450 vennene jeg hadde på Facebook som følger med, så det er et helt annet forventningspress nå enn det var den 1. desember.

Han har imidlertid lovet at det skal befinne seg en storfisk bak luke nummer 24. Han har selv satt ut rykter om at det er moren hans som muligens ryker den dagen. Da får hun i alle fall fulgt med helt til siste slutt, for hun er ifølge Edvardsen fan av sønnens skriverier.

- Hun har lest alt i kalenderen og mener at det ikke er mer enn folk må tåle.