Rundlurt av Otto

I kveld kan du se Kurt Oddekalv og Esben Esther Pirelli Benestad bli lurt trill rundt og takke ja til hver sin statsrådspost.

«Rikets tilstand» vil hjelpe Jens Stoltenberg med å danne regjering. I kveldens høstpremiere på TV-showet blir de to første plassene rundt kongens bord «besatt».

Det skjer når Henrik Elvestad ringer og utgir seg for å være personlig sekretær for Jens Stoltenberg.Miljøvern-aktivisten og rabulisten Kurt Oddekalv blir tatt fullstendig på senga.

Når Elvestad spør om Oddekalv kan tenke seg å bli miljøvernminister blir det stille i den andre enden av telefonen. Lenge. Så utbryter Oddekalv:

-  Haha! Det er sjelden jeg blir stum. Men nå ble jeg stum.

Oddekalv spør videre om han kan få betenkningstid, men legger raskt til:

-  Det er i høyeste grad interessant, altså. Jeg betrakter det som en stor ære.

Elvestad fyrer ytterligere oppunder:-  Ja, for etter Knut Arild Hareide trenger vi litt maskulinitet inn i departementet.

-  Ja, det trenger vi! svarer Oddekalv. Og spør:

DANNER REGJERING: Otto Jespersen i aksjon under opptak til «Rikets tilstand» i går kveld. Jesperen tror han og kumpanene Eckbo, Elvestad og Ali vil plassere seg mellom «Nytt på nytt» og «Først & sist» i seertall _ og starter i kveld friskt med å tilby kjendiser statsrådpost på vegne av Jens Stoltenberg. Alle foto: Jon Terje H. Hansen
DANNER REGJERING: Otto Jespersen i aksjon under opptak til «Rikets tilstand» i går kveld. Jesperen tror han og kumpanene Eckbo, Elvestad og Ali vil plassere seg mellom «Nytt på nytt» og «Først & sist» i seertall _ og starter i kveld friskt med å tilby kjendiser statsrådpost på vegne av Jens Stoltenberg. Alle foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

-  Kan jeg få lov til å besvime litt videre nå?

Valgte helse

Heller ikke sexolog Esben Esther Pirelli Benestad lukter lunta.

-  Vi sitter akkurat og legger regjeringskabalen - og da kom ditt navn opp, sier Elvestad.

-  Ja, det... Jo! Det ville jo vært en nyhet i verden, utbryter Benestad - og fortsetter med å redegjøre for sitt hektiske program. Men konkluderer:

-  Dette (evt statsrådspost - red.) er viktig for meg på så mange nivåer. Jeg sier ja.Når Elvestad lurer på hvilket departement Benestad kan tenke seg, lyder svaret:

-  Det må jo bli noe med helse da.Også sametinget blir oppringt. Elvestad spør kvinnen på sentralbordet om hun kan tenke seg noen:

-  Vi ser etter en etnisk fargeklatt. ... Vi er primært på jakt etter en same. Vedkommende trenger ikke være politisk interessert. Mye av det politiske vil uansett gå høyt over hodet på ham. Samen vil fungere mer som en maskot, sier Elvestad.

Jan Fredrik og Fedon

Etter sending røpet «Rikets tilstand»-gjengen at de har flere statsråder på lager:

-  Vi kan fort fylle opp et par regjeringer, mener Otto Jespersen.

-  Dessverre har vi også en del som beit på - men som nekter oss å sende innslaget. Det skjønner jeg for så vidt godt.

-  Det er jo en «buksa nede»-situasjon, nikker Otto Jespersen.

-  Hvem er disse?

-  Vi jobber jo intenst med å få Jan Fredrik Karlsen til å ombestemme seg. Jeg tilbød ham post som kulturminister. Det var han veldig klar for. Han hadde mange visjoner som han delte meg. Men for skams skyld ba han om betenkningstid, røper Elvestad om den profilerte Idol-dommeren og artistmanageren, som etterpå nektet offentliggjøring.

-  Andre?-  Fedon Lindberg takket ja til å bli helseminister. Da vi avslørte spøken trakk han seg.

En av dem som venter en reell telefon fra Stoltenberg, Trond Giske, var gjest på høstpremieren.

-  Jeg ville aldri ha bitt på det der. For tidlig, kommenterte Giske profesjonelt i studio.

«Rikets tilstand» har funnet sin form, men stilen er litt annerledes i høst enn i vår:

-  Vi har fått mer penger av TV 2. Så nå har alle dress på seg, sier Otto Jespersen.

Espen Eckbo slutter å kommentere internasjonal sport, men fortsetter som hardtslående utenriksreporter i «Utenlandsnytt».

Ali Zahid fortsetter å implementere norsk kultur i landets pakistanere.

I kveldens premiere setter han norsk-pakistansk rekord på 10 000 meter skøyter i Vikingskipet - sekundert av ingen ringere enn Knut «Kupper\'n» Johannessen.

-  Jeg kom i mål på litt over to timer. Men jeg surra med rundene. Tror kanskje ikke jeg gikk fullt 10 000 meter, sier Zahid.

LURT: Her biter Esben Esther Pirelli Benestad på kroken.
OGSÅ LURT: Her biter Kurt Oddekalv også på kroken.