Rundt grøten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNVANDRING: Dagbladet har fått i gang en debatt om forskeres vilje og evne til å bidra til folkeopplysning om innvandringsspørsmål. Sammen med andre som har beklaget mangelen på innspill fra dem som forutsettes å ha mest nyttig kunnskap, blir jeg i avisen 28/3 angrepet av fem forskere «som ikke tar utgangspunkt i at innvandring er et problem».Jeg velger å overse et par dårlig gjennomtenkte formuleringer i retning av at vi som kritiseres «profitterer» på etterspørselen etter forenklete og polariserte bilder av «dem» og «oss». Men jeg skal prøve å svare på de fem debattantenes spørsmål om ikke min «klagesang ... er basert på at ikke flere innen forskersamfunnet underbygger (mine) standpunkter».

DET KUNNE IKKE falle meg inn å vente at kolleger skulle komme løpende for å erklære seg enige med meg. Men det ikke bare forskere, men også den «opplyste allmennhet» har rett til å vente, er at hypoteser, funn og underbygde påstander om viktige samfunnsspørsmål blir diskutert, kritisert og eventuelt imøtegått med prøvbare argumenter. En forsker gjør ikke jobben sin om hun eller han ikke driver saklig kritikk overfor kolleger som arbeider med den samme problematikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer