Rune Lindbæk, sammen med advokat Marius Aarum Øvrebø-Engemoen (t.h.)  stevnet Røyksopp for å få rettighetene til  låten "A Higher Place".
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Rune Lindbæk, sammen med advokat Marius Aarum Øvrebø-Engemoen (t.h.) stevnet Røyksopp for å få rettighetene til låten "A Higher Place". Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Rune Lindbæk anker Röyksopp-dommen

Og har byttet advokat.

(Dagbladet): Rune Lindbæk har i dag anket dommen i Röyksopp-saken. Det opplyser han selv i en pressemelding.

Lindbæk tapte i mars i Bergen tingrett, der han i et søksmål hevdet at han var med på å lage låta «Lift» gjennom et samarbeidsprosjekt med Röyksopps Torbjørn Brundtland kalt Drum Island. Han mente videre at deler av denne låta ble brukt i låta «A Higher Place» fra Röyksopps debutalbum «Melody A.M.»., og at han dermed skulle bli kreditert og honorert for denne bruken.

Det avviste altså tingretten. Nå vil han ha saken sin prøvd på nytt i lagmannsretten. Samtidig har han byttet advokat. Tidligere var det Marius Øvrebø-Engemoen og Christian Wadahl-Uhlen i artistorganisiasjonen Gramart som representerte Lindbæk.

Den jobben er nå overtatt av advokat Magnus Stray Vyrje, får Dagbladet opplyst.

- Dersom domstolene ikke anser så vidt like låter for å være opphavsrettslig like, blir dagens musikk stående uten etterligningsvern, skriver Stray Vyrje i pressemeldingen.

Overfor Dagbladet gir Lindbæks advokat uttrykk for at han forventer at en eventuell ankesak i lagmannsretten vil foregå på en annen måte enn i tingretten.

- Den kan gjøres mye enklere. Man trenger ikke fire dager til å finne ut om Lindbæk var med på å lage «Lift» og om Röyksopp har brukt deler av denne låta i «A Higher Place». Jeg føler rett og slett av saken ble gjort for stor for tingretten, og at Lindbæks gode poenger derfor druknet, sier Stray Vyrje.

Röyksopps advokat Harald Bjelke jr. i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange er overrasket over Lindbæks anke.

- Jeg hadde ikke forventet det. Tingretten med erfarne musikkfaglige meddommere foretok en så nøye bevisvurdering og avga en såpass klar dom, at man skulle tro at man var ferdige med saken, sier han.

Han forteller videre at Röyksopp er oppgitte over anken.

- De er veldig frustrerte over at de ikke er ferdige med å måtte forholde seg til denne saken. De var i gang med å lage musikk igjen og var fornøyde med det. De mener også at dommen er så klar og riktig at dette ikke har noe i lagmannsretten å gjøre.

Röyksopp har nå tre uker på seg til å komme med et tilsvar. Så kommer lagmannsretten til å vurdere om anken skal aksepteres.

- Vi mener at ankesaken åpenbart ikke kan føre fram og at den derfor må avvises, sier Bjelke.