Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rune Nilson tordner mot nordmenns flyktninghat

- En gjeng med ufordragelige og motbydelige egoister.

 ALVORLIG:  Humorist Rune Nilson brukte deler av «Lønsj»-sendinga på onsdag til å ta opp mer alvorlige temaer enn vanlig. I et innlegg retter han krass kritikk mot nordmenns flyktninghat.
Foto: Ida von Hanno Bast
ALVORLIG: Humorist Rune Nilson brukte deler av «Lønsj»-sendinga på onsdag til å ta opp mer alvorlige temaer enn vanlig. I et innlegg retter han krass kritikk mot nordmenns flyktninghat. Foto: Ida von Hanno Bast Vis mer

(Dagbladet): Humorist og programleder i «Lønsj» på P1, Rune Nilson, brukte deler av radiosendingen onsdag til å ta opp hatefulle ytringer i flyktningdebatten. 

«Lønsj» er et humorprogram, men ved denne anledningen ble humoren lagt til side for noen alvorsord. 

- Jeg må innrømme at jeg rett som det er spør meg sjøl hva det egentlig er vi holder på med her. Når det innimellom føles som om verden holder på å gå opp i liminga bare rett utenfor studiodøra her, innleder han. 

Kritiserer nettroll Videre retter han kraftig kritikk mot deler av det norske folks reaksjoner på flyktningkrisen. Spesielt henviser han til folks utspill i kommentarfelt og på sosiale medier og til saker om asylmottak som er forsøkt påtent. 

- Folk løper rundt og tenner på bygninger, fordi de skal brukes til å huse foreldreløse barn som med nød og neppe har klart å unnslippe krigens grusomheter med livet i behold. Det finnes altså folk der ute som heller vil se hus brenne, enn at barn skal få søke tilflukt der. Folk som står klar når krigsofrene kommer, for å be dem dra til helvete, sier han og fortsetter: 

- Jeg er så skamfull og så flau over det som skjer i landet mitt nå, at det er nesten ikke til å holde ut! Og når jeg ser at en 17 år gammel asylsøker har druknet i en ulykke,og en norsk kvinne skriver i kommentarfeltet: «Ja ja, en utlending mindre å betale penger på. Mer til det Norske folk.» Da kjenner jeg nok en liten flik av trua på menneskeheten visne hen og dø et sted inni hjertet der, sier han i programmet. 

Han stiller seg spørsmålet om en betydelig del av Norges befolkning har gått fra vettet og hvordan det ble sånn. 

- Motbydelige egoister - En gjeng med ufordragelige og motbydelige egoister, som tror vi er berettiget et bedre liv enn alle andre i verden. For dette har blitt vanlig, folkens! Ting som dette ytres så å si daglig her i landet nå, sier han. 

Til Dagbladet skriver Rune Nilson følgende i en SMS: 

- Jeg hadde behov for å fortelle våre rundt 500.000 daglige lyttere og gode venner hva vi i Lønsj, som ellers bare tuller og fjaser, mener om hatefulle og fremmedfiendtlige ytringer og handlinger i Norge. Det har jeg nå gjort, og jeg kommer ikke til å delta i noen videre debatt om disse tingene. For oss er det "sludder as usual" igjen nå

Innlegget har fått mye oppmerksomhet på radioprogrammets egen Facebook-side, der Nilson har delt innlegget skriftlig i sin helhet.

Teksten har i skrivende stund nærmere 16400 «likes» på Facebook og er delt 6700 ganger.

- Tusen takk for alle fine meldinger angående dagens åpning av «Lønsj». Det blir dessverre helt umulig å svare på alle, men det gleder meg virkelig å se at så mange av oss fortsatt holder hodet kaldt og hjertet varmt, skriver Nilson til innlegget. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media