Rune og damene

BERGEN/OSLO (Dagbladet): I dag fyller evigunge, alltid like blide Rune Larsen femti år. Familien har planlagt storstilt bursdagsfeiring søndag kveld. Dit kommer blant andre Sissel Kyrkjebø, Carola, Elisabeth Andreassen, Karoline Krüger, Hanne Krogh og Ingrid Bjørnov. Vi får ile til og si at også kona Edle kommer.

Nesten hundre gjester kommer for å hylle Larsen, som skal feire dagen i de flotte selskapslokalene idrettslaget Varegg disponerer i Fjellsiden. Derfra har de en storslagen utsikt over Bergen. Men selv om kjendisfaktoren er høy, er dette selvfølgelig først og fremst en venne- og familiefest. Jubilanten selv kommer direkte fra Se og Hørs jubileumscruise på S/S «Norway». Han gledet seg stort til festen da Dagbladet ringte og ønsket ham til lykke med dagen i går kveld. Da slappet Larsen av på lugaren.

Kjekk og kvikk

- Det er så rart med det. Femti år er et halvt århundre. Det er et tall med store bokstaver. Men alternativet er verre, synes han, og føler seg slett ikke gammel.

- Jeg er kjekk og kvikk, og er glad for livet og helsa. Og jeg ser fram til å feire med familie, venner og artistkolleger. Det er slike dager i livet man virkelig husker i ettertid. Det er godt å samles, sier han.

Larsen har vært på cruise med foreldrene og søsteren. Kone og barn måtte være hjemme i Bergen. Og det er kanskje like bra. For det har vært mye jobb med forberedelsene. Datteren Line tar seg av underholdningsbiten. Og det skulle ikke by på problemer å få noen til å ta mikrofonen i en så scenevant forsamling.

Jamming

Jubilanten skal selvsagt også bidra med sitt.

- Vi skal avslutte festen med en gospeljam. Den har jeg full kontroll på. Men ifølge min datter Line er det mye jeg ikke vet, forteller han.

Det har blitt mange musikalske sprell på kjendiscruiset også.

- Vi har sittet lenge og pratet, og vi har jammet i korridorene utover natta. Det er ekstra hyggelig å samles så mange fra så forskjellige musikalske miljøer, synes Larsen.

Når han er ferdig med cruise og bursdagsfeiring, skal han i gang med opptak til en adventsserie på NRK, og tretten nye program med noteknekk sammen med Ingrid Bjørnov. Ingen grunn til å frykte at femtiåringen har tenkt å trappe ned.