Rune Rudberg kjørte stjålet bil

Rune Rudberg skjønte ingen ting da politiet banket på døra. Årsaken sto i garasjen: Bilen storsjarmøren hadde lånt av en kamerat var meldt stjålet.

- Litt flaut og litt moro, men jeg hadde jo selvsagt mitt på det tørre, sier Rudberg lattermildt til Dagbladet.

Bilen, en helt vanlig stasjonsvogn, ble fraktet til politihuset i Charlottenberg, mens Rudberg måtte følge med til politistasjonen for å forklare seg.

- Politifolka kjente meg jo igjen, og skjønte selvfølgelig at jeg ikke var så dum at jeg hadde stjålet bilen. Nei, det er det nok andre som har gjort. Jeg lånte bilen i god tro, sier Rudberg

Østfoldingen er for tida bosatt på Eda i Sverige, et par hundre meter på feil side av riksgrensa. Dette var det første møtet med svensk politi for den populære dansebandartisten som kommer med ny plate til høsten. I framtida må han se seg om etter en bedre kamerat å låne biler av.

- Jeg synes nå det hele bare er morsomt. I det hele tatt er jeg i det humoristiske hjørnet om dagen. Plata som kommer til høsten er av det selvironiske slaget, sier Rudberg.

En av låtene på den nye skiva har sitt opphav i en historie i ukebladet Se & Hør der Rudbergs mange kvinnelige venner var tema.

- I refrenget synger jeg 1001-1002-1003, og da tenker jeg ikke på biler, fastslår storsjarmøren.

HENTET AV POLITIET: Både Rune Rudberg og bilen han hadde lånt måtte på besøk til politihuset.