Rune Rudberg må i fengsel

Artisten er dømt til 45 dager bak lås og slå, mister lappen og får 10 000 kroner i bot.

I RETTEN:  Artisten Rune Rudberg møtte mandag i Oslo tingrett i forbindelse med at han er tiltalt for flere punkter. I dag kom dommen, og artisten må i fengsel. Bildet er tatt i forbindelse med en reportasje på Grand Canaria.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
I RETTEN: Artisten Rune Rudberg møtte mandag i Oslo tingrett i forbindelse med at han er tiltalt for flere punkter. I dag kom dommen, og artisten må i fengsel. Bildet er tatt i forbindelse med en reportasje på Grand Canaria. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Retten trodde overhodet ikke på Rune Rudbergs forklaring om at noen hadde lurt narkotika i colaen hans før han la ut på sin vinglete ferd på E6 fra Skedsmokorset sydover mot Rygge, der han bor.

Møtte ikke i retten Artisten Rune Rudberg (50) møtte mandag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand og for å ha oppbevart narkotika.

Rudberg erkjente da straffeskyld etter de fleste tiltalepunktene, men hevdet at noen lurte det narkotiske stoffet GHB i colaen hans.

I dag kom dommen, men Rudberg var ikke selv til stede i Oslo tingrett.

Må i fengsel I dommen er aktors krav fulgt til punkt og prikke. Rudberg må sone 45 dager i fengsel, men får to dager i fradrag på grunn av varetekt. I tillegg får artisten 10 000 kroner i bot.

Rudberg mister også førerkortet i 2,5 år og må ta ny førerprøve da perioden er gått. Han må også betale saksomkostningene på 3000 kroner.

Ruset Artisten var tiltalt for å ha kjørt en personbil på E6 i Oslo mens han var påvirket av amfetamin, metamfetamin og GHB.

Han var også tiltalt i henhold til Straffeloven for å ha oppbevart ulike mengder av alle de tre narkotiske stoffene, og han var ved et annet tilfelle tiltalt for å ha kjørt en varebil uten å ha gyldig førerkort. Det skjedde om natta i desember 2010 i Rygge.

- Jeg har lagt alt dette bak meg. Jeg anbefaler ingen å bruke narkotika, og man må være måteholden med alkohol, sa Rudberg til Dagbladet på mandag.

Han tok også klar avstand fra narkotika, og fortalte at han ikke lenger ruser seg.

I 2010 ble Rudberg  Norgesmester i sporten shortcar. Nå må han legge hobbyen på hylla av flere grunner.

- Jeg har ikke råd til å drive med motorcross lenger. Alt med kjøring koster mye, ettersom jeg må ha sjåfør fordi jeg ikke har lappen. Motorcross koster meg 200 000 i året, det har jeg ikke penger til, sa Rudberg til Dagbladet på mandag.

Konkurs tre ganger Forrige helg var Rudberg intervjuet i Dagbladet Magasinet. Der var han åpen om at han ble slått personlig konkurs for tredje gang i 2008, og at han da skyldte 4,5 millioner kroner.

- Jeg er avhengig av gode venner, kan ikke eie noen ting. Skal jeg ha bil, må den registreres på andre. Jeg klarer meg bra, for all del, men når du lever med penger under puta ligger de ikke der så lenge, for å si det sånn, sa Rudberg i reportasjen.

I Magasinet sier artisten videre at elendigheten begynte etter et nachspiel i 2005, da han ble dømt til å sone 21 dager i fengsel for å ha kjøpt, brukt og videreformidlet GHB og kokain.