Rune Rudberg tiltalt for å ha oppbevart narkotika

Artisten er i retten i dag.

I RETTEN I DAG:  Rune Rudberg er i dag i Oslo tingrett i forbindelse med at han er tiltalt for flere punkter. Bildet er fra da Dagbladet Magasinet fulgte artisten på en dansegalla på Grand Canaria.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
I RETTEN I DAG: Rune Rudberg er i dag i Oslo tingrett i forbindelse med at han er tiltalt for flere punkter. Bildet er fra da Dagbladet Magasinet fulgte artisten på en dansegalla på Grand Canaria. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Rune Rundberg (50) møter i dag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand og for å ha oppbevart narkotika.

Rudberg erkjenner straffskyld etter de fleste tiltalepunktene, men hevder noen lurte det narkotiske stoffet GHB i colaen hans.

Ruset Artisten er tiltalt for å ha kjørt en personbil på E6 i Oslo mens han var påvirket av amfetamin, metamfetamin og GHB.

Han er også tiltalt i henhold til Straffeloven for å ha oppbevart ulike mengder av alle de tre narkotiske stoffene, og han er ved et annet tilfelle tiltalt for å ha kjørt en varebil uten å ha gyldig førerkort. Det skjedde om natta i desember 2010 i Rygge.

- Jeg har lagt alt dette bak meg. Jeg anbefaler ingen å bruke narkotika, og man må være måteholden med alkohol, sier Rudberg til Dagbladet under pausen i Oslo tingrett i dag.

Videre har han en klar oppfordring:

- Dere som er unge, hold dere unna og ikke gjør som meg, sier artisten.

Rudberg sier også til Dagbladet at han nå tar avstand fra narkotika.

- Jeg har slutta, og bruker ingenting lenger. Det eneste er en konjakk i ny og ne, sier han.

Risikerer fengsel Aktors krav er 45 dagers fengsel og 10 000 kroner i bot. I tillegg går kravet på at Rudberg mister førerkortet i 2,5 år og må ta ny førerprøve da perioden er gått. Det stilles også krav om at artisten må betale saksomkostningene på 3000 kroner.

Dommen faller torsdag morgen.

Rudberg har stor interesse i motorsporten shortcar, og ble i 2010 Norgesmester i sporten. Nå må han legge hobbyen på hylla.

- Jeg har ikke råd til å drive med motorcross lenger. Alt med kjøring koster mye, ettersom jeg må ha sjåfør fordi jeg ikke har lappen. Motorcross koster meg 200 000 i året, det har jeg ikke penger til, sier Rudberg.

Konkurs tre ganger Rudberg var i helga intervjuet i Dagbladet Magasinet. Der forteller han om at han ble slått personlig konkurs for tredje gang i 2008, og at han da skyldte 4,5 millioner kroner.

- Jeg er avhengig av gode venner, kan ikke eie noen ting. Skal jeg ha bil, må den registreres på andre. Jeg klarer meg bra, for all del, men når du lever med penger under puta ligger de ikke der så lenge, for å si det sånn, sier Rudberg i reportasjen.

I Magasinet sier artisten videre at elendigheten begynte etter et nachspiel i 2005, da han ble dømt til å sone 21 dager i fengsel for å ha kjøpt, brukt og videreformidlet GHB og kokain.