Norske discolys:

Runetolkning

Den sanne historien om hvordan Norges mest usaklige fyr bygget en bro mellom det nordnorske åttitallets heitaste danseband, og totusentallets hippeste dansegulv. 

Rune Lindbæk, her avbildet under rettsfeiden med sine tidligere kompiser i Röyksopp, 2013. Men LIKE BLID!  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Rune Lindbæk, her avbildet under rettsfeiden med sine tidligere kompiser i Röyksopp, 2013. Men LIKE BLID!  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Apropos den løpende debatten om eliten mot det folkelige ... Den 20. august skjedde det noe pussig i Harstad, du kan se det på YouTube. Byens største popstjerne gjennom tidene (sorry, K.M. Myrland og RSP!), Melodi Grand Prix-stjernen Ketil Stokkan vendte hjem -og med seg hadde han gamlegjengen, Stokmarknes-bandet Zoo som under storhetstiden under første del av åttitallet reiste land og strand rundt under slagordet Norges Heitaste!

Ikke nok med det. Tilsynelatende hadde noen i bandet gravd det frem fra en kjellerbod et sted; vocoderen til keyboardist og medvokalist Sverri Dahl, samt ikke minst disse motorsykkelhjelmene og kjeledressene fra en helt legendarisk NRK-opptreden (må sees!) på programmet Zikk Zakk i februar 1981, hvor bandet fremførte albumkuttet «Jeg, Robot», fra skiva «Z på maken» fra året før. Og tross litt lett leddgikt i rytmeseksjonen er det ingen tvil om at det aldrende nordlandspublikummet i august 2016 storkoste seg med denne veldig særnorske biten framtidsnostalgi. Men det spørs om de tilstedeværende, ja engang bandet selv, var klare over at den samme låta i årene i mellom har gått sin seiersgang på hippe dansegulv verden over, både i originaltapning og i EDB-manipulert form.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer