PÅ DAMEJAKT: Christian Ringnes og Per Ung har blant annet vært på skulpturjakt på støperiet Valdusani utenfor Paris. Ringnes skal kanskje gå til innkjøp av et par statuer til skulpturparken på Ekerberg, og har med skulptøren Ung som eksperthjelp. Ringnes kikker på en av de mindre kjente skulpturene.

Foto:Jørn H. Moen/Dagbladet
PÅ DAMEJAKT: Christian Ringnes og Per Ung har blant annet vært på skulpturjakt på støperiet Valdusani utenfor Paris. Ringnes skal kanskje gå til innkjøp av et par statuer til skulpturparken på Ekerberg, og har med skulptøren Ung som eksperthjelp. Ringnes kikker på en av de mindre kjente skulpturene. Foto:Jørn H. Moen/Dagbladet Vis mer

Rungende ja til nakne kvinner i Ekebergskogen

Bystyret i Oslo sa i kveld et rungende ja til reguleringsplanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forslaget om en skulpturpark har ført til en kraftig debatt der motstanderne både har vært synlige og hørbare. Da avstemningen i bystyret om planen skulle starte, ble flere av tilhørerne på publikumsgalleriet så hørbare at ordfører Fabian Stang (H) måtte avbryte møtet og tilkalle politiet. Da politiet kom, hadde imidlertid de fleste protestantene forlatt galleriet slik at de slapp å gå til aksjon. Avstemningen kunne starte på nytt etter om lag 15 minutters pause.
Ifølge planen gis investoren Christian Ringnes anledning til å bekoste opparbeidelse og vedlikehold av parken innenfor en ramme av 300 millioner kroner. Det skal settes ut 80 skulpturer spredt ut over et 255 mål stort område. - Kunst og natur blir gjensidig berikende. En skulptur- og kulturpark blir en fremtidsrettet gave til byen, sa Ingrid Eide (Ap). Svein Kristiansen (Frp) sa at parken vil bli en perle for Oslo der kunst og natur vil spille på lag. SVs Knut E. Lindtjørn hevdet at skogen verken blir rasert, kommersialisert eller asfaltert.
Erling Folkvord (Rødt) hevdet at planen raserer et viktig naturområde med truede plantearter. Motstanderne argumenterte også med at et verdifullt rekreasjonsområde blir ødelagt.
Kritikken gjelder særlig byggingen av en gondolbane, men dette punktet var tatt ut av reguleringsplanen som ble vedtatt onsdag. I tillegg dreier protestene seg mot saksbehandlingen og avtalen mellom Christian Ringnes og kommunen. Blant spørsmålene som har blitt reist, er om det er Ringnes som gir Oslo kommune en gave eller om det er kommunen som gir stiftelsen en skog. I tillegg til opparbeidelsen av parken skal det blant annet bygges servicebygg, anlegges serveringsplasser, bygges utsiktsplattform og legges gruslagte veier i området.  (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer