Runkesti-Ringnes' risikable renkespill

Er det ikke litt mistenkelig at Øyafestivalen flyttes samme år som Christian Ringnes åpner skulpturpark i Ekebergåsen?

HJERNEN BAK: «Ved å finne på fakta og lage tvilsomme forbindelser mellom dem har vi kommet fram til at bare én person kan stå bak: Christian Ringnes», avslører kronikkforfatteren. Foto: Jacques Hvistendahl
HJERNEN BAK: «Ved å finne på fakta og lage tvilsomme forbindelser mellom dem har vi kommet fram til at bare én person kan stå bak: Christian Ringnes», avslører kronikkforfatteren. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Meninger

Massene har ukritisk slukt den offisielle forklaringen om at NSB og Jernbaneverket trenger Middelalderparken til oppbevaring av jernbanesviller. Men det politiske tungrockbandet Black Debbath, som i dag spiller i parken på åpningen av Øyafestivalen, kan i dag avsløre hva som egentlig ligger bak.

Øyafestivalen har blitt arrangert i Middelalderparken siden middelalderen, da parken av naturlige grunner het Nåtidsparken. På den tiden var havnivået mye høyere enn i dag og parken var derfor en øy, noe som ga opphav til festivalens navn. Siden har mye av havet fordampet på grunn av global oppvarming, og man kan nå komme seg tørrskodd til og fra festivalområdet uten båt. Med mindre det regner kraftig. Dette er imidlertid siste gang på flere år at festivalen skal arrangeres her.

Folk flest har ukritisk slukt den offisielle forklaringen, til tross for dens åpenbare huller og mangler. Jernbaneverket har disponert Middelalderparken siden reformasjonen, da de overtok det som var tidligere kirkegods av den daværende kongen. Hvorfor skal det plutselig bli et problem fra neste år? Sviller kan man tross alt lagre hvor som helst, så noe annet må ligge bak.

Som i alle saker bør vi spørre oss: Qui bono? Hvem kan ha interesse av at festivalen flyttes? Kanskje en som mener festivalstøyen skaper problemer for snobberestaurantdrift i åsen overfor området? En med skitten nok fantasi til å stelle i stand byggingen av en snuskepark som i sin tur truer selve byens eksistens? En som i kraft av sin milliardærstatus kan finansiere en jernbaneutbygging som skalkeskjul for dette? Ved å finne på fakta og lage tvilsomme forbindelser mellom dem har vi kommet fram til at bare én person kan stå bak: Christian Ringnes.

Er det ikke litt mistenkelig at Øyafestivalens flytting kommer samme året som selvsamme Ringnes åpner en skulpturpark i Ekebergåsen? Vi i Black Debbath har allerede påvist, gjennom sangen «Nei til runkesti på Ekeberg», at parken vil bli en gedigen onanistmagnet. Dette er for så vidt ille nok. Alle bør få drive rekreasjon uten å eksponeres for innskrumpete mannslinger som blotter seg, og uten å risikere unødvendig seksuell opphisselse som følge av eksponering for erotisk ladete skulpturer av høy kunstnerisk kvalitet. Men konsekvensene er langt mer vidtrekkende enn som så.

Vi har allerede avslørt at anleggelsen av parken er den egentlige årsaken til at Øyafestivalen må flytte. Dessuten kan vi nå avsløre at parken truer selve byen med både en syndflod og en uønsket økning i biodiversiteten!

Det er mange sider ved skulpturparken som utgjør en fare for både Middelalderparken og resten av Gamlebyen-området. Den største og mest akutte trusselen er faren for en kjempeflom av bibelske proporsjoner. Ingen har full oversikt over hvor mange onanister som vil strømme til en slik park, men tall vi har tatt helt ut av lufta antyder at det kan dreie seg om mange hundre millioner.

Etter årets store vårflommer over hele landet kreves det ikke mye fantasi å forstå hva slike mengder sperma vil gjøre med Ekebergåsen og området nedenfor. Ikke bare vil det bli slimete, glatt og ekkelt overalt, men Øyafestivalens omdømme vil rammes på aller verste måte når en tsunami av sæd skyller 10- 15000 festivalgjengere på sjøen og drukner dem i kaskader av seig, hvit guffe. Det vil også være stor fare for uønskete graviditeter hos eventuelle overlevende med eggløsning.

Det økte behovet for bark til å tørke opp grunnen i etterkant vil føre til en avskoging uten sidestykke, med en prislapp som trolig vil føre til festivalens konkurs. Forsikringsselskaper vil bli skadelidende som følge av skadene på bygninger og infrastruktur. Men først og fremst vil det bli et sant mareritt å løse opp alle tette sluk i baderom i kjellere og førsteetasjer i det berørte området.

På lengre sikt er imidlertid det største problemet faren for økt biodiversitet. Nå er ikke noen i Black Debbath eksperter på genetikk, men vi føler oss på trygg grunn når vi hevder at paring mellom menneske og plante normalt ikke vil resultere i levedyktig avkom. Selvfølgelig vil ikke en enslig onanist som skvetter litt på et lønneblad eller en beta bark kunne skape nye og uønskete livsformer.

Men skogbunnen i Ekebergskogen er så proppfull av nøtter, kongler, bær og frø at når horder med ivrige onanister dynker hele området med deilig, salt sæd, vil dette med sikkerhet før eller siden føre til dannelsen av mangfoldige nye arter. Særlig alvorlig blir dette når vi tar med i betraktningen at onanister allerede formerer seg ved genspleising og knoppskyting, gitt at de per definisjon ikke er i stand til å få barn gjennom sin vanlige seksuelle praksis.

Og her snakker vi ikke bare om en og annen snakkende solsikke, en småkåt akasie eller nyklipt hekk som blotter seg. I aller ytterste konsekvens risikerer vi dannelsen av Enter, vandrende trær med kjempekrefter og alt det fører med seg av problemer.

Festivalavviklingen vil kompliseres av at selv erfarne vaktmannskaper vil slite med å bortvise rasende Enter, uten gyldig billett og med en sterk avsmak for Brooklyn-basert hipster-rock. Det vil også kunne medføre akutt fare for det vakre Barcode-anlegget og Galleri Oslo, da vi vet at Enter tradisjonelt er skeptiske til moderne arkitektur. Enter har en tendens til å uttrykke sine meninger på en meget håndfast måte, noe som ble grundig anskueliggjort i dokumentarfilmen «Ringenes herre». Eller skal vi kanskje si «Ringnes' herre»?

Og hva gjør så våre folkevalgte med denne saken? Absolutt ingenting! Og det til tross for at det har vært uhyre enkelt å finne på alle disse tingene. Det er også for lettvint og moralsk galt å avfeie våre argumenter bare fordi de er usaklige og dårlige.

Derfor ber vi nå Dagbladets lesere om å ta til fornuft og gjøre noe med dette, ikke bare sitte med avisa i fanget og sulle!

Skriv en kronikk dere også! Bygg litt jernbane! Det er tydeligvis det eneste som hjelper!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.