Rupert Grint (22) i norsk lavbudsjettfilm

«Comrade» koster like mye som «Harry Potter»-stjernas månedslønn.

STJERNETREFF:  Etter ti år som «Harry Potter»-skuespiller har Rupert Grint nå sagt ja til å spille i en norsk lavbudsjettfilm. Til høyre regissør Petter Næss, og helt til venstre sitter skuespiller Lachlan Nieboer.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STJERNETREFF: Etter ti år som «Harry Potter»-skuespiller har Rupert Grint nå sagt ja til å spille i en norsk lavbudsjettfilm. Til høyre regissør Petter Næss, og helt til venstre sitter skuespiller Lachlan Nieboer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): For ti år siden trådde Rupert Grint (22) inn på kinolerretet. Over natta ble han verdenskjendis i rollen som Ron Weasley i den første «Harry Potter»-filmen.

I ti år har han spilt rollen, og til sommeren kommer den siste i serien, som også har gjort ham søkkrik.

Filmbudsjettet = Grints månedslønn Magasinet Forbes satte Grint på lista over de best betalte unge superstjernene i 2007. Ifølge Vanity Fair tjente den bristiske rødtoppen 30 millioner dollar i 2009, noe som tilsvarer 174,5 millioner kroner.

Nå er han i Norge for å spille inn filmen «Comrade», som har et budsjett på 15 millioner kroner - en sum tilsvarende Grints månedslønn.

- Hvorfor sa du ja til å spille i «Comrade»?

- Jeg likte manuset, og karakteren har en fin dynamikk. Samtidig viser denne filmen en annen side av krigen - den har fokus på menneskene i stedet for krig og vold, det synes jeg er forfriskende, sier Grint til Dagbladet.

Tvunget til vennskap Petter Næss har regien, som blant annet har «Elling»-filmene på CV-en. Han møtte Grint i London og tilbød han rollen som Private Robert Smith fordi han «likte utseende og han hadde mye erfaring».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer