Rus i cyberspace

Diskusjoner på internett om rusbruk kan bidra til at flere opprettholder et kontrollert forhold til rusmidler.

REKREASJONELL RUS: I diskusjonsfora på internett diskuterer deltakerne rekreasjonell rusbruk. "Se fleste deltakerne i rusforum framstår som rasjonelle mennesker som er opptatt av kontroll og sikkerhet rundt sine rusopplevelser", skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons
REKREASJONELL RUS: I diskusjonsfora på internett diskuterer deltakerne rekreasjonell rusbruk. "Se fleste deltakerne i rusforum framstår som rasjonelle mennesker som er opptatt av kontroll og sikkerhet rundt sine rusopplevelser", skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rusbrukende ungdommer i alle aldere utveksler erfaringer og kunnskap om dosering, kvalitet og virkninger av illegale rusmidler i diskusjonsfora på internett. Det har til nå vært liten oppmerksomhet om disse foraene, verken i allmenne debatter eller innen rusfeltet. Ved å anerkjenne den kompetansen erfaring gir, kan vi få viktige innspill til rusfeltet. Det forutsetter imidlertid at det åpnes for diskusjon uten at nulltoleranse for illegal rusbruk er grunnlag for debatten.

I arbeidet med masteravhandlingen min har jeg studert et norsk diskusjonsforum med illegale rusmidler som tema. Forskningen viser at deltakerne i rusfora er opptatt av å ha kontroll over sitt rusbruk, kunnskap om rusmidler, samt bevissthet om sine egne grunner til å bruke rusmidler. Disse faktorene, sammen med forhold som alder og modenhet, påvirker evnen til kontrollert rusbruk. Oppmerksomhet og kunnskap om faktorer som virker rusmestrende kan tenkes å bidra til at flere opprettholder et kontrollert, eller rekreasjonellt forhold til rusmidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer