SKAR OVER HÅNDLEDDENE: Åge Aleksandersens liv er brettet ut i biografien «Åge - Historien om Norges største rocker» som lanseres i dag.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKAR OVER HÅNDLEDDENE: Åge Aleksandersens liv er brettet ut i biografien «Åge - Historien om Norges største rocker» som lanseres i dag. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Rusa Åge prøvde å begå selvmord

Tanta fant ham med håndleddene skåret over.

(Dagbladet): Seinsommeren 1969 våknet den folkekjære rockeren Åge Aleksandersen på sykehuset med bandasje på begge armene. Etter å ha kommet hjem om natta, fant tanta hans Åge med begge håndleddene skåret over.

Det kommer fram i den nye biografien «Åge - Historien om Norges største rocker» som lanseres i dag.

«Åge hadde fått en akutt psykose, og noe må ha utløst den. Han visste ikke hva det var i pille han svelgen, men tippet på dårlig LSD,» skrives det i boka som mulig forklaring til selvmordsforsøket.

- Husker ikke selvmordsforsøket Aleksandersen liv har vært preget at mange opp- og nedturer, både profesjonelt og privat.

- Du har kjent på selvmordsfølelsen flere ganger oppgjennom?

- Ja, det har jeg. Å ja. Men den episoden kan jeg dessverre ikke fortelle så veldig mye om, for jeg husker jo ikke så mye av det. Jeg vet jo ikke noe om det, sier Aleksandersen, og forteller at han heller ikke husker spesielt mye av hva han tenkte da han våknet og tittet rett på sine bandasjerte armer.

I tillegg til historien om selvmordsforsøket, forteller biografien for første gang sannheten om den alvorlige sykdommen som førte til at Åge kollapset og at han i en periode har vært uteligger i Oslo.
- Merkelig Hoel har jobbet med biografien i tre år. Gjennom mange, lange samtaler har de gått gjennom hele livet til Aleksandersen og knyttet det opp til sangene hans.

- Det er merkelig for meg å være med på dette. Ole Jacob har satt sangene mine i en sammenheng, putter dem inn i livet mitt. Det er ikke alt jeg er enig i da, sier Aleksandersen.