Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rusa på penger

Nittenåringen Seth (Giovanni Ribisi) driver sitt private kasino hjemme i leiligheten. Pengene velter inn. Men det er ikke nok, så han blir aksjemekler, i et heller tvilsomt foretak. Det må jo gå skeis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regidebutanten Ben Younger har skrevet historien og regisserer et knippe med habile, men relativt ukjente skuespillere i en film som ikke får deg til å løfte på så svært mange øyenbryn. Sånn sett står den i stil med den intetsigende norske tittelen.

Distributøren skryter i vaskeseddelen av at dette er en trendy og elegant thriller. Det mest trendy her er kanskje den nervøse saksa til klipper Chris Peppe.

Det handler om pengerusa unge menn som opererer et aksjemeklerfirma langt utover lovens grenser.

Miljøet er ekstremt macho, med kvinner bare i bistandsroller, noe de to kvinnelige produsentene, Suzanne og Jennifer Todd, åpenbart har ønsket å gjøre et poeng av.

Og hvor ellers er jentene? Jo, Nia Long spiller sekretær og stridsobjekt, søt og medgjørlig og forelsket i den rette gutten.

Skuespillerne, og kjernehistorien om meklerne på utsiden av loven, er det beste med denne filmen. Forsøket på å gjøre den mer lettsolgt med en rutinemessig «love interest» er ikke særlig vellykket.

<B>LUKTEN AV PENGER: </B>Gutteklubben kjekk og grei