Rush til platebutikken

Bel Cantos musikalske fantasiverden er nok en gang et vakkert og deilig sted å være.

Det er noe bortimot en skandale at Bel Canto for tida står uten noen internasjonal platekontrakt. Men med utgivelsen av «Rush» må det da bli slutt på elendigheta. Med sin store rikdom av rytmer, stemninger og følelser er den en klar opptur etter den langt fra svake «Magic Box».

Mer teknologi

Det fine med Bel Canto er at de er så sikre på sitt eget særpreg at de tør å tøye uttrykket i alle mulige forskjellige retninger. På den forrige plata, «Magic Box», hentet de inspirasjon fra alskens verdenshjørner.

Denne gangen har den musikalske leken vært sentrert mer rundt teknologi. Du hører et vell av nye og gamle elektroniske lyder på «Rush», men med egenart og en melodifølelse som gjør at Bel Canto aldri høres sære ut, bare intelligente og utforskende.

«Rush» er nok hakket vanskeligere tilgjengelig enn forgjengeren, men det er ikke noe minus, all den tid substansen ligger der i massevis - bare man gir seg litt tid til å trenge inn i den. Samtidig er dette lag på lag musikk, utrolig sanselig og forførende.

Vi elsker deg

«Images» er en grei singel og åpningslåt, men koringene og produksjonen er bedre enn selve melodien. «All I Want To Do» smyger seg innpå deg med sin sårhet og sitt nedstrippede arrangement.

«Idly I De-Ice» er også en nydelig liten neddempet sak med en av mange råsterke vokalprestasjoner fra smått geniale Anneli Drecker. «Nornagest» er et dramatisk og effektivt mellomspill før platas høydepunkt, tittellåta «Rush». Mystisk, mørk og suggerende kjæler og egger den med lytteren som den reneste stammesang.

Og Gud, vi elsker deg for vokalprestasjonene denne gangen også, Anneli.

I «99 % Of Me» er vi over i Massive Attack-land, men også her med en lekenhet som er helt unik for Bel Canto. Denne barnlige innstillingen kombinert med en enorm bredde og musikkforståelse er trolig hemmeligheten bak bandet som før eller siden er nødt til å gi Norge en ny triumf i utlandet.

Rush til platebutikken nå!

RUSH-TID: Fem album på 12 år tyder ikke akkurat på hastverk for Bel Canto, men likefullt heter Anneli Drecker og Nils Johansens cd «Rush».