KOMMENTARER

Ruskonservatismens mørke side

Det er en spesielt grotesk form for nytale å kalle kriminaliseringen av de aller svakeste i vårt samfunn for solidaritet.

RUSKONSERVATIV: Mímir Kristjánsson forsvarer forbudet mot andre rusmidler enn alkohol. Det er alt annet enn solidarisk, skriver Aksel Braanen Sterri.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RUSKONSERVATIV: Mímir Kristjánsson forsvarer forbudet mot andre rusmidler enn alkohol. Det er alt annet enn solidarisk, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I en kommentar i romjula ba jeg Klassekampens Mímir Kristjánsson bli sinna på dagens narkotikapolitikk.

Den er beviselig ansvarlig for hundrevis av årlige overdosedødsfall her hjemme, og er med på å opprettholde organisert kriminalitet i utviklingsland, med tusenvis av dødsfall som konsekvens.

Dette er konsekvenser en skulle tro alle solidariske mennesker var opptatt av å forhindre.

I Klassekampen 8. januar kommer Kristjánsson med en reaksjon (ikke på nett).

Sammenliknet med posisjonen til Bent Høie og norske helsemyndigheter, må svaret sies å være et lite framskritt. Men stort mer enn det var det ikke.

Kristjánsson anerkjenner at «samfunnets straffereaksjoner [virker dårlig] særlig overfor de tyngste narkomane». Han er kritisk til både motstanden mot å få heroin på resept, slik de har hatt hell med i Sveits og mange andre steder, og «[f]orbudet mot å røyke heroin på sprøyterom».

«Her er norsk politikk overmoden for forandring», konkluderer han.

Men der sa det også stopp. At et forbud her hjemme holder liv i narkokrigen og mafiaen i utviklingsland anser ikke Kristjánsson engang som relevant nok til å avlegge en kommentar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer