DEBATT

Debatt: Rusmidler

Rusmidler gir livet mitt mer kvalitet

Den eneste måten å tørke ut det kriminelle narkotikamarkedet på, er legalisering av rusmidler for lovlig konkurranse, skriver kronikkforfatteren.

Bør legaliseres: Min største helserisiko kommer ikke av stoffene jeg tar, men at jeg ikke alltid vet hva jeg får, skriver kronikkforfatteren. Foto: Britta Pedersen / EPA / NTB scanpix
Bør legaliseres: Min største helserisiko kommer ikke av stoffene jeg tar, men at jeg ikke alltid vet hva jeg får, skriver kronikkforfatteren. Foto: Britta Pedersen / EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg bruker andre rusmidler enn alkohol. Jeg misbruker ikke. Jeg bruker bare. Av og til. Ikke ofte. Som en bruker er jeg imidlertid hindret fra å delta i debatten med åpen stemme fordi mine livsstilsvalg har gjort meg til kriminell. Jeg har blitt kriminell på grunn av en lov jeg mener er uetisk. Min egen adferd har også problemer ved seg. Men det hadde den ikke trengt å ha.

Jeg er en veltilpasset, arbeidende, pliktoppfyllende samfunnsborger. Har lagt ned talløse timer i frivillighet, er politisk aktiv og har verv i flere organisasjoner. Jeg er lykkelig. Når jeg velger å bruke rusmidler er det fordi det gir livet mitt enda mer kvalitet. Det gir meg nye perspektiver. Noen av stoffene jeg har prøvd, som MDMA, har gjort meg til et bedre menneske. Stoffet gjør meg mer empatisk. Jeg blir nesten forelsket i alle rundt meg.

Doserer jeg riktig er jeg helt klar og mentalt tilstede, og husker alt når rusen avtar. Jeg har opplevd å være en varmere og mer inkluderende versjon av meg selv, og jeg husker effekten det hadde på de rundt meg. Nå strekker jeg meg etter å være den personen også til hverdags. Jeg smiler mer til fremmede enn jeg gjorde før. Det å utforske ulike sinnstilstander i godt selskap er faktisk en givende aktivitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer