DEBATT

Debatt: Rusreform

Ruspolitikken skal endelig bli mer human

Senterpartiet og Norsk Narkotikapolitiforening bør støtte regjeringens rusreform.

LØSER IKKE ALT: Avkriminalisering løser ikke problemene ved et illegalt marked, men det bøter på hovedproblemet: Justissektorens trakassering, stigmatisering og forverring av livssituasjonen til mennesker som ofte ikke skader annet enn egen helse, skriver kronikkforfatteren. Foto: AlainJocard / AFP / NTB Scanpix
LØSER IKKE ALT: Avkriminalisering løser ikke problemene ved et illegalt marked, men det bøter på hovedproblemet: Justissektorens trakassering, stigmatisering og forverring av livssituasjonen til mennesker som ofte ikke skader annet enn egen helse, skriver kronikkforfatteren. Foto: AlainJocard / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Både Geir Pollestad og Norsk narkotikapolitiforening NNPF forsøker å spre frykt om regjeringens rusreform – der befatning med illegale rusmidler til eget bruk vil bli et sivilrettslig lovbrudd, og de med rusproblemer skal få tilbud om hjelp. De gir inntrykk av at reformen er årsak til økningen i rusmiddelbruk vi nå ser blant unge, og at den baner vei for legalisering.

Påstandene er uten belegg og spiller på frykt og uvitenhet.

Den varslede rusreformen, som er en avkriminalisering, er i tråd med gjeldende anbefalinger fra samtlige 31 FN-byråer inkludert Verdens helseorganisasjon (WHO) og FNs Narkotikakontor (UNODC), Straffelovkommisjonen og ledende medisinske fagtidsskrift. Den støttes også av et samlet norsk rusfelt, inkludert Actis og Blå Kors.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer