Russ stormet Big Brother

Mellom 30 og 40 russ gikk berserk ved Big Brother-huset på Fornebu i natt. Politiet rykket ut med flere patruljer da rundt ti russ stormet huset, og tømte øl på deltakerne.

Politiet fikk meldingen om innbruddet rett før klokka 03 i natt.

- Russen hadde blant annet revet ned sperregjerder for å komme seg inn. Her sprutet de øl på deltakerne, og ramponerte deler av huset, sier vaktsjef Per Berntsen ved Asker- og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Både lyd og bilde ble rutinemessig kuttet under innbruddet.

- Rundt et dusin personer tok seg inn i hagen etter å ha ramponert hageporten. De tok seg videre inn i huset, og vekket deltakerne. I sin noe ville framferd ødela de også en innedør og et kamera, skriver Big Brother-produsent Lasse Hallberg på programmets hjemmeside.

To pågrepet

Big Brother vil anmelde innbruddet, og kommer også til å kreve erstatning. De mener det blir enkelt å plukke ut de skyldige.

- Selv om distribusjon av bilder og lyd tas vekk fra nettet og Canal Digital, fortsetter vi opptakene som normalt. Det gjør at identifikasjon blir relativt enkelt. Opptakene er overlatt til politiet, understreker Hallberg.

To russ måtte tilbringe natta i celler på Sandvika politistasjon.

- De sitter hos oss fremdeles, og skal avhøres seinere i dag. De to var ikke spesielt beruset, sier vaktsjef Per Berntsen ved Asker- og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det vil ikke forbause meg om at episoden er et utslag av russens knuteregler, sier han.

Andre angrep mot huset

Hallberg hevder at deltakerne var godt forberedt på at russen kunne slå til mot huset.

Det ble satt i verk strengere sikkerhetstiltak ved huset etter at russen gikk til angrep fredag 27. april. En russebuss å ta seg inn på området ved Big Brother-huset på Fornebu. De kjørte fullt volum på stereoanlegget, og begynte å kaste flasker over gjerdet inn i hagen til Big Brother.

- Deltakerne satt ute på terrassen, da flaskene ble kastet inn. Heldigvis traff flaskene asfalten, og ikke hodet på deltakerne. Men det var bare flaks at ingen ble skadd, sa Big Brother-produsent Lasse Hallberg til Dagbladet.no den gang.

Skjerper sikkerheten

Episoden førte til at produksjonsselskapet kontaktet politiet, og huset skulle overvåkes av én politimann, i tillegg til Securitas-vaktene som har passet på siden serien begynte. I tillegg skulle huset inngjerdes bedre.

Sikkerheten skjerpes nå ytterligere og politiet vil inntil videre være på stedet hele tida.

- Det var Securitas-vakter på området, men det holdt jo ikke. Vi måtte rykke ut med flere patruljer, sier vaktsjef Per Berntsen ved Asker- og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.