Russel - igjen

Utskjellingen av tv-produsenten for britenes svar på Oscar-utdelingen, BAFTA, er bare den siste av en lang rekke hendelser rundt Crowe som Hollywood ikke aksepterer.

Hvis Crowe er i det lunet, virker han rett og slett uspiselig, men samtidig er han kjent for sine humoristiske og joviale sider. Hans humørsvingninger og dårlige oppførsel kan derimot ha spilt inn en rolle da akademi-medlemmene stemte, selv om det er de færreste som trekker hans talent i tvil. Tolkningen hans av den schizofrene matematikeren John Nash i «Et vakkert sinn» er rett og slett en ny overlegen vakker og velutført jobb av newzelanderen, som er farmeier i Australia.

- Russel visste selv 100 prosent hvordan han skulle tolke både geniet og «gærningen» Nash. Jeg trengte ikke bry meg om den biten, sier regissør Ron Howard, som står bak Oscar-favoritten «A Beautiful Mind» (originaltittel).

Crowe er i dag der Tom Hanks var på midten av 90-tallet, og det virker som om han kjemper for livet - fysisk som psykisk - om han er på slagmarken, på en psykiatrisk institusjon - eller i et vanlig hjem.

De øvrige nominerte i kategorien beste mannlige hovedrolleinnehaver, er: Sean Penn («Jeg er Sam»), Will Smith («Ali»), Denzel Washington («Training Day») og Tom Wilkinson («I soverommet»).

NOMINERT: Russell Crowe