HAR EGNE LÅTER: Jentene på russebussen Motown har takket være gode forbindelser i familien fått laget 2 Motowenlåter. Den første står Fingern,Apollo og Jenny Skavland bak og den andre står Cedric og Felix i New York bak. Jentene presiserer at de ikke har brukt store summer på dette. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
HAR EGNE LÅTER: Jentene på russebussen Motown har takket være gode forbindelser i familien fått laget 2 Motowenlåter. Den første står Fingern,Apollo og Jenny Skavland bak og den andre står Cedric og Felix i New York bak. Jentene presiserer at de ikke har brukt store summer på dette. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

Russelåter er millionbusiness for norske artister

Tjerner på russens behov for å profilere seg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

At en russebuss skal ha en egen signaturlåt i tillegg til lyd- og lysanlegg, tappekran og mer eller mindre smakfullt interiør, er forlengst blitt en innarbeidet konvensjon blant avgangselever på mange norske skoler.

Ifølge NRK er i år 149 russebiler registrert med egen låt, og helst skal det skal låte så bra at profesjonelle artister og musikkprodusenter må hyres inn.

Sirkus Eliassen, Jaa9 & OnklP og Alexander Rybak er blant dem som har levert russemusikk - riktignok uten å kreve honorar.

- Jeg kjemper for allsidighet, og det å lage russelåt bør definitivt stå på lista over ting en komponist bør teste ut i løpet av sitt liv.

- Men av alle de godt betalte tilbudene man får, så valgte jeg å gjøre en sang gratis for en god venn, sier Rybak til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn