TIX

Russelåtkongen om å ha Tourettes: - Den krever mye å styre

Da russelåtartist Andreas «TIX» Haukeland ble ertet på skolen for Tourettes og tilhørende tics, bestemte han seg for å ta tyren ved hornene.

KREVER SIN PLASS: Artist Andreas «TIX», kjent for å lage musikk til Norges russekull, forteller om hvordan Tourettes syndromet har påvirket musikkarrieren. Blant annet er artistnavnet basert på de fysiske bivirkningene av diagnosen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KREVER SIN PLASS: Artist Andreas «TIX», kjent for å lage musikk til Norges russekull, forteller om hvordan Tourettes syndromet har påvirket musikkarrieren. Blant annet er artistnavnet basert på de fysiske bivirkningene av diagnosen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har hatt Tourettes siden barneskolen. Det er faktisk grunnen til at jeg alltid har på solbriller, sier artist Andreas «TIX» Haukeland (25) fra Bærum.

Haukeland skjuler øynene bak store og runde speilglass. Solbriller er både varemerke og noe å gjemme seg bak for musikeren.

Når lyset treffer riktig, kan man skimte hvordan øynene av og til knipes ukontrollert igjen. Omtrent det eneste tegnet som vitner om Haukelands diagnose, som han har levd med hele livet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer