TIX

Russelåtkongen om å ha Tourettes: - Den krever mye å styre

Da russelåtartist Andreas «TIX» Haukeland ble ertet på skolen for Tourettes og tilhørende tics, bestemte han seg for å ta tyren ved hornene.

KREVER SIN PLASS: Artist Andreas «TIX», kjent for å lage musikk til Norges russekull, forteller om hvordan Tourettes syndromet har påvirket musikkarrieren. Blant annet er artistnavnet basert på de fysiske bivirkningene av diagnosen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KREVER SIN PLASS: Artist Andreas «TIX», kjent for å lage musikk til Norges russekull, forteller om hvordan Tourettes syndromet har påvirket musikkarrieren. Blant annet er artistnavnet basert på de fysiske bivirkningene av diagnosen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har hatt Tourettes siden barneskolen. Det er faktisk grunnen til at jeg alltid har på solbriller, sier artist Andreas «TIX» Haukeland (25) fra Bærum.

Haukeland skjuler øynene bak store og runde speilglass. Solbriller er både varemerke og noe å gjemme seg bak for musikeren.

Når lyset treffer riktig, kan man skimte hvordan øynene av og til knipes ukontrollert igjen. Omtrent det eneste tegnet som vitner om Haukelands diagnose, som han har levd med hele livet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer