Russell Crowe i håndjern

Skal ha kastet telefon på hotellansatt.

(Dagbladet.no): Russell Crowe (41) skulle til New York for å skape blest om filmen «Cinderella Man», der han spiller en hardtslående bokser. I stedet endte den australske skuespilleren i håndjern.

Crowe ble pågrepet av politiet i dag tidlig, anklaget for å ha kastet en telefon mot en resepsjonist på Manhattan-hotellet der han bodde. Ifølge anmeldelsen skal Crowe også ha slått vedkommende i ansiktet.

Crowe er siktet for legemsfornærmelse, i tillegg til besittelse av våpen - i form av en telefon. Øvre strafferamme er fire år i kasjotten, melder nyhetsbyrået AP.

- Episoden inntraff fordi han prøvde å ringe sin kone i Australia fra sitt rom. Han fikk ikke noen utgående linje, og det oppsto en uenighet, sier skuespillerens advokat Gerald Lefcourt.

Krangel i resepsjonen

Crowes pressetalsmann Robin Baum hevder at Crowe gjentatte ganger ringte resepsjonisten og ba vedkommende om å fikse den ødelagte telefonen på rommet hans. Skuespilleren skal i stedet ha blitt møtt med uhøfligheter.

Ifølge politiet forlot skuespilleren rommet sitt og gikk ned til resepsjonen, der det angivelige angrepet fant sted.

- Crowe tok telefonen med ned til resepsjonen i et forsøk på å løse problemet i egen person, sier Baum.

Ifølge påtalemyndigheten innrømmet Crowe overfor en politimann at han hadde plukket opp en telefon og kastet den fordi han var sint.

- Det kom til ordveksling, og Crowe endte med å kaste telefonen i veggen. Han angrer at han mistet besinnelsen, men ikke på noe tidspunkt angrep han eller rørte han noen av de ansatte ved hotellet, forklarer pressetalsmannen ifølge AP.

Løslatt

Politiet ble tilkalt, og tok Crowe med seg til stasjonen. Et stort presseopppbud fikk se filmstjerna komme ut av politistasjonen i håndjern, før han ble brakt videre til rettslokalet.

Dommeren avviste aktoratets krav om 5000 dollar i kausjon, men han beordret Russell Crowe tilbake i retten 14. september.

PÅ VEI TIL DOMMEREN: Russell Crowe ble løslatt uten kausjon, men må forklare seg seinere.
I HÅNDJERN: Filmstjerna måtte ta en ydmykende spasertur foran et ventende pressekorps.